MARKO ĐURIĆ: Janković još jednom demonstrirao neznanje i političku nezrelost
Foto: Zorana Jevtić

Potpredsednik Glavnog odbora sns

MARKO ĐURIĆ: Janković još jednom demonstrirao neznanje i političku nezrelost

Politika -

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Djurić izjavio je danas da je lider Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković pozivajući predsednika države Aleksandra Vučića da iznese svoje vidjenje kosovskog problema "još jednom demonstrirao neznanje i političku nezrelost".

"Da zna išta o diplomatiji i pregovaranju, Janković bi znao i da se u pregovaračkim procesima nikada ne licitira direktno i javno sa predlozima, jer to niti je korisno, niti je ozbiljno, niti je pristojno", kazao je Djurić u pisanoj izjavi.

Janković je ranije danas pozvao Vučića da iznese svoje vidjenje rešenja kosovskog problema ili da kaže "da li je nesposoban da formuliše neko rešenje ili se plaši da kaže šta je obećao pre sedam godina da bi došao na vlast".

"Svi u Srbiji od čistača preko akademika, episkopa, vladika, nevladinih organizacija, glumaca, opozicionih političara, izneli su svoje vidjenje rešenja kosovskog problema, svi osim jednog čoveka - Aleksandra Vučića", rekao je Janković.

Djurić je kazao da ono što Janković prepoznaje kao prenemaganje jeste "odgovornost i diplomatska odmerenost".

"Naša država će, razume se, istupiti sa odredjenim predlozima u trenutku kada za Srbiju to bude najpogodnije", kazao je Djurić, koji je direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On je kazao da vodjenje države nije zabavni program i rijaliti-šou, a da državne poslove trenutno obavljaju ozbiljni i odgovorni ljudi kojima nije blizak Jankovićev egzibicionistički stil bavljenja politikom.

"Siguran sam da čak i Janković, kao rado vidjen gost u pojedinim ambasadama, zna ponešto o diplomatskoj praksi, ali da po svom starom estradnom običaju nastoji da bude duhovit. Uspeo je samo da ispadne smešan", naveo je Djurić.

Ocenio je kao očigledno da je jedini Jankovićev program nudjenje da prizna nezavisnost Kosova i Metohije u trenutku kada takav stav direktno ruši pregovaračku poziciju Srbije.

Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track