Šešelj: Kupio sam kuću u Hrtkovcima zbog vazduha
Foto: Dado Đilas

Lider radikala kupio nekretninu

Šešelj: Kupio sam kuću u Hrtkovcima zbog vazduha

Politika -

Planiram da, osim stambenog dela, u toj kući bude i mesni odbor SRS, kao i kancelarija komiteta za moju odbranu pred sudom u Hagu, s kojim ću morati da se preganjam još nekoliko godina

Lider radikala Vojislav Šešelj kupio je u petak kuću od oko 200 kvadrata za 40.000 evra u Hrtkovcima, gde je po presudi suda u Hagu osuđen na 10 godina zatvora jer je počinio zločine protiv čovečnosti. Šešelj, međutim, tvrdi da ovim potezom nikog ne provocira.

- Odlučio sam se baš za Hrtkovce jer tamo žive dobri ljudi i zato što volim prirodu, čist vazduh, ravnicu, horizont... Meštani i komšije su oduševljeni, slave već deset dana.

Kupio sam kuću na ime svog sina Mihaila jer sam imao izvesne probleme u banci. Ja ću u Hrtkovcima biti prijavljen. Ne planiram za sada da se selim iz Zemuna jer će u toj kući u narednih mesec dana još živeti stari vlasnici, a neophodno je da se obave neki radovi na njoj jer nije dovršena - priča Šešelj i dodaje:

- Kuću sam, naime, kupio od profesorke muzičkog i pevačice ozbiljne muzike Aleksandre Padrov, koja planira s porodicom da se preseli u Sremsku Mitrovicu, gde je, inače, zaposlena.

Planiram da, osim stambenog dela, u toj kući bude i mesni odbor SRS, kao i kancelarija komiteta za moju odbranu pred sudom u Hagu, s kojim ću morati da se preganjam još nekoliko godina.

Podsetimo, Šešelj je sa radikalima pokušao da održi miting u Hrtkovcima 6. maja, tačno na 26-godišnjicu mitinga, nakon kojeg su pokrenuta prisilna iseljavanja Hrvata u Vojvodini 1992, ali u tome nije uspeo pošto je policija zabranila okupljanja.

Kurir.rs/B. B./Foto:Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track