VULINOV DESANT: Ministar vojni skočio padobranom sa 3.000 metara (FOTO)
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Balkanski skok prijateljstva 2018.

VULINOV DESANT: Ministar vojni skočio padobranom sa 3.000 metara (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin učestvovao je danas na tradicionalnoj manifestaciji, na sportskom aerodromu Lisičiji jarak u Beogradu.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Ministar Vulin skočio je padobranom, sa tandem partnerom, iz aviona antonov AN-2 sa 3.000 metara, a u toku dana sastao se i sa predstavnicima veteranskih udruženja.

Prema rečima Vulina, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uvek će voditi računa o svim našim veteranima, o svim našim borcima, i zbog toga je dobra saradnja sa veteranskim udruženjima jedan od naših prioriteta.

"Svi ovi ljudi su se borili za svoju zemlju, branili su je, i naravno da treba da očekuju i dobiju zahvalnost svoje zemlje i svoje vojske za sve što su uradili", poručio je ministar Vulin.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Organizator manifestacije pukovnik u penziji Nenad Kuzmanović rekao je da podrška Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izuzetno znači u organizaciji jedne ovakve manifestacije.

"Dobili smo dva leta avionom Antonov An-26, juče smo skakali s visine od 5.500 metara, danas s 5.800, što je posebno zadovoljstvo i na radost svih nas. Lično bih zahvalio ministru Vulinu koji je danas izveo treći skok", izjavio je Kuzmanović, rečeno je u saopštenju.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Balkanski skok prijateljstva održava se od 1993. godine, kada je prvi put organizovan od strane grčke Unije rezervnih padobranaca i 63. padobranske brigade iz Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track