VUČIĆ U AZERBEJDŽANU: Sa njim otišlo i nekoliko ministara, očekuje se potpisivanje važnih sporazuma
Foto: EPA

poseta

VUČIĆ U AZERBEJDŽANU: Sa njim otišlo i nekoliko ministara, očekuje se potpisivanje važnih sporazuma

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić od danas boravi u dvodnevnoj poseti Azerbejdžanu gde će se sastati sa predsednikom te zemlje Ilhamom Alijevim i drugim zvaničnicima, a tokom posete biće potpisano i više sporazuma koji će doprineti jačanju odnosa dve države.

Vučić, koji predvodi delegaciju Srbije u kojoj će biti i nekoliko ministara, odmah po dolasku u Baku prvo će prvo imati sastanak sa domaćinom - predsednikom Azerbejdžana.

Oni će u palati Zugulba prvo imati susret tet-a-tet, a potom će se pridružiti plenarnom sastanku delegacija dve zemlje. Kako saznaje Tanjug, očekuje se da dva predsednika potpišu Zajednički akcioni plan o strateškom partnerstvu dve zemlje.

Prvog dana posete Vučić će imati sastanak i sa predsednikom Vlade Azerbejdžana Novruzom Mamadovim, dok će Alijev za goste iz Srbije prirediti svečanu večeru.

Drugog dana posete Vučić će se sastati sa predsednikom azerbejdžanskog parlamenta Oktajom Asadovim, ali i sa azerbejdžanskim privrednicima.

Takođe, Vučić će prisustvovati otvaranju "Centra za srpski jezik i kulturu" u Bakuu kada će mu biti uručen i počasni doktorat.

Uobičajeno je da gosti azerbejdžanskog rukovostva iz sveta obiđu Spomenik Hejdaru Alijevu (ocu aktuelnog predsednika), kao i Starog grada, pa se očekuje da će to biti na agendi i posete srpskog predsednika.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track