VUČIĆ U BAKUU: Nećemo uvoditi sankcije Rusiji, naš cilj je EU
Foto: Printscreen

VUČIĆ U BAKUU: Nećemo uvoditi sankcije Rusiji, naš cilj je EU

Politika -

BAKU - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u prestonici Azerbejdžana, rekao je novinarima nakon otvaranja Centra srpskog jezika i kulture, da je politika Srbije evropski put i očuvanje prijateljstva sa prijateljima, a među njima su i Rusija i Kina.

On je ponovio da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji.

"Politika Srbije se neće promeniti zbog jedne ili nekoliko izjava političara", rekao je Vučić.

On je to rekao odgovarajući na komentare u nemačkoj štampi o mogućoj promeni politike Srbije, a nakon reagovanja ministra Aleksandra Vulina na nedavni intervju šefa delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija.

Onima, koji potcenjuju značaj EU za nas poručio je: "Malo stanite, nalazimo se na evropskom putu i potpuno sam siguran da se nalazimo na dobrom putu".

Govoreći o izjavi Sema Fabricija, Vučić kaže da je tačno da je Kosovo kamen spoticanja na putu ka EU.

"Nisam video ništa sporno u onome što je govorio. Spoljna politika Srbije se neće menjati i ko god želi da je menja, mora da promeni mene i većinu u Skupštini", rekao je on.

On je ponovio da nikada nije lagao, ni obmanjivao narod.

"Oni koji misle da je moguće da vodimo politku van evropskog puta, moraće da mi objasne kako to misle da se dogodi. Ako je narod nezavodoljan, sve to dolazi na moju adresu", rekao je predsednik Srbije.

Rekao je da nije imao vremena da čita izjave, i dodao da se politika ne donosi i ne menja za jedan dan.

Ponovio da će od 2018 fo 2020 biti zlatno doba Srbije, ukoliko ispuni uslov i - sačuva mir i stabilnost.

Vučić je podsetio da su plate danas znatno veće u javnom sektoru, kao i da će penzioneri imati veće penzije, nego što su imali do 2014. godine.

Predsednik je osvrnuvši se na dijalog sa Prištinom rekao da brine zbog svega što čine u Prištini.

"Nismo uplašeni, ali brinem. Bilo bi dobro da njihovi nalogodavci koji su uticali u stvaranju takozvane kosovske nezavisnosti da utiču da se u Prištini ponašaju pristojno. Srbija je svojim greškama i lošom politikom dozvolila brojne teške zločine protiv svog naroda, i to se na takav način neće ponoviti", zaključio je predsednik.

(Kurir.rs/Foto: printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track