Najnovije vesti

FRANCUZI NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić sa delegacijom Odbora francuskog Senata
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

sastanak

FRANCUZI NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić sa delegacijom Odbora francuskog Senata

Politika

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Odbora za evropske poslove Senata Republike Francuske sa kojima je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

Predsednik Vučić je obavestio članove Senata o ekonomskim reformama u Srbiji, kao i želji da jačamo pravnu državu kroz reforme pravnog sistema.

On je istakao da je Srbija spremna da prihvati preporuke Venecijanske komisije i primeni dobra iskustva u cilju unapređenja vladavine prava, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

"Srbija je izuzetno posvećena reformama države kako bi u budućnosti postala ravnopravan partner, a punopravno članstvo u Evropskoj uniji jeste cilj Srbije", istakao je predsednik Vučić.

"Svesni smo značajne uloge koju Srbija ima na Balkanu", rekao je predsednik Odbora Žan Bize i dodao da Francuska razume težinu položaja u kojem se Srbija nalazi. On je pozdravio sve veći interes francuskih kompanija da ulažu u Srbiji.

Delegacija francuskog Senata će po povratku u Pariz sastaviti izveštaj, koji će uputiti predsedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru i predsedniku Evropskog parlamenta Antoniju Tajaniju, u kojem će izneti svoja zapažanja o napretku Srbije na evropskom putu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...