BRAT UBIJENOG OLIVERA IVANOVIĆA O NALAZIMA IZ ISTRAGE: Lažu nas, kamere su radile!
Foto: Profimedia

ISTRAGA O UBISTVU IVANOVIĆA

BRAT UBIJENOG OLIVERA IVANOVIĆA O NALAZIMA IZ ISTRAGE: Lažu nas, kamere su radile!

Politika -

Rođeni brat ubijenog Olivera Ivanovića Miroslav tvrdi da su nadzorne kamere na stranačkim prostorijama radile u vreme ubistva lidera GI SDP, uprkos informaciji iz tužilaštva da su proradile tek 10 minuta nakon ubistva, kako su objavile kosovske vlasti!

On napominje da je od istražitelja dobio informaciju da je vozilo koje je korišćeno u izvršenju ubistva najmanje 20 dana bilo u Mitrovici!

- Znam da je sistem od četiri kamere na stranačkoj zgradi odlično funkcionisao. I sam sam često ulazio u tu prostoriju s četiri monitora i znam da je najmanje jedna kamera bila podešena da snimi deo kolovoza i trotoara ispred stranke, a to znači i mesto na kojem je Oliver ubijen. Uostalom, kamerama je pokriven svaki delić Mitrovice i da je neko hteo da otkrije kretanje tog automobila, mogao je to da uradi premotavajući snimke. Istražitelji su mi rekli da se to vozilo nalazilo u Mitrovici najmanje 20 dana - naglašava Ivanović.

foto: Dragana Uvodičić

Njemu je potpuno neverovatno da nijedna kamera nije snimila automobil koji je odmah posle ubistva zapaljen.

- U najmanju ruku me sve to zbunjuje i naravno da prigovaram - izjavio je naš sagovornik.

I Ksenija Božović iz SDP, stranke ubijenog Ivanovića, tvrdi za Kurir da su kamere na zgradi stranke uvek radile, a kaže i da je potpuno neverovatno objašnjenje da je zbog navodnog kvara snimljeno samo vozilo Hitne pomoći.

foto: N1

- U tužilaštvu sam dobila odgovor da naše kamere nisu radile od 4. januara do 10 minuta po ubistvu Olivera Ivanovića. To su mi takođe potvrdili i pojedini predstavnici međunarodnih organizacija. Nema šanse da je to istina, jer je Oliver bio toliko savestan da ne bi dozvolio da nam kamere ne rade 12 dana, pogotovo u situaciji kada smo dobijali konstantne pretnje. Imam pravo da sumnjam jer je istražnoj jedinici bilo toliko hitno da uzme te snimke da su ih uzeli dok smo mi još bili u bolnici i čekali da nam saopšte Oliverovo zdravstveno stanje - ispričala nam je ona.

Kako naglašava, ni njoj niti ikome iz stranke nije dopušteno da pregleda te snimke.

- Oni tvrde da se vidi samo Hitna pomoć, ali pitam se kako je moguće da kamere odjednom prorade, i to deset minuta posle ubistva. Baš da prorade tako da se ne vidi scena ubistva. Pa neko je valjda morao da ih aktivira. Ko u sve to može da poveruje. I evo sad mi tražimo da nam vrate taj risiver i da vidimo šta je na snimcima - kaže najbliža saradnica ubijenog političara.

Podsetimo, više od četiri meseca od Ivanovićevog ubistva istraga prištinskih vlasti nije se pomerila s mrtve tačke. Srpski pravosudni organi više puta su nudili saradnju i pomoć u istrazi, ali do sada, osim praznih obećanja, nije urađeni ništa konkretno.

Aleksandar Vučić

Tražili smo satelitske snimke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je u intervjuu Kuriru izjavio da je Srbija od stranih bezbednosnih službi tražila satelitske snimke, koji bi i te kako ubrzali tok istrage, ali kako je rekao, dobili su odgovor da je tog dana bila magla i da se navodno ništa ne vidi. Ivanovićeva supruga Milena je potom izjavila da je dana kada je ubijen njen suprug bilo vedro i da je to samo još jedna podmetačina.

Nebojša Vlajić

Priština ignoriše svaki naš zahtev

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić kaže da ne zna ništa o radu ovih kamera. - Samo sam u neformalnim razgovorima pre nekoliko dana čuo za tu priču, ali sam siguran da od policije nećemo dobiti ništa. Na svaki naš zahtev oni isto odgovaraju i kažu da je istraga u toku i da je u interesu istrage da se ne daju informacije o slučaju. Zbog toga ne mogu da kažem da li snimci uopšte postoje i ako postoje, šta je na njima - objašnjava Vlajić za naš list.

foto: Fonet Nenad Đorđević

BROJKE

4 meseca prošla od ubistva Olivera Ivanovića 6 hitaca ispaljeno Ivanoviću u leđa 65 godina imao Oliver Ivanović

ČINJENICE * Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred sedišta SDP u severnoj Kosovskoj Mitrovici * "Opel astra" koja je služila za bekstvo napadača odmah je zapaljena * Oliver Ivanović sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu * Dosadašnja istraga nije dovela ni do izvršioca, organizatora niti nalogodavca ubistva * Srbija je tražila satelitske snimke, ali ih nije dobila uz objašnjenje da je dan bio maglovit * Predsednik Aleksandar Vučić otkrio je da postoje "različite čudne indicije" o ovom slučaju

(Kurir.rs/Ivana Kljajić Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OVAKO JE BEŽAO UBICA OLIVERA IVANOVIĆA! Pogledajte koliko mu je trebalo da nestane sa mesta zločina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track