ŠOKANTNA IZJAVA SPECIJALNOG TUŽIOCA CRNE GORE: Ja Vučića spasavam, scenario spreman i za Srbiju
Foto: Youtube/Vijesti Online

suđenje za pokušaj terorizma

ŠOKANTNA IZJAVA SPECIJALNOG TUŽIOCA CRNE GORE: Ja Vučića spasavam, scenario spreman i za Srbiju

Politika -

PODGORICA - Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić rekao je danas, u nastavku suđenja za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine u Crnoj Gori, da je isti scenario koji je planiran za Crnu Goru, planiran kasnije za Srbiju, i da on, kako je kazao, spasava Aleksandra Vučića.

Na suđenju su pročitane SMS poruke optuženog Bratislava Dikića, bivšeg komandanta srpske Žandarmerije, među kojima su i dve iz njegovog telefona upućene tadašnjem premijeru, aktuelnom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a u vezi sa poslom.

Dikić je zbog toga protestovao jer, kako je rekao, dve njegove poruke upućene Vučiću nemaju nikakve veze sa postupkom koji se protiv njega vodi u Crnoj Gori.

Pročitano je i više Dikićevih prepiski sa drugim osobama na društvenoj mreži Fejsbuk, među kojima su i neke u kojima te osobe pogrdnim imenima i na neprimeren način pominju Vučića.

Kada je optuženi upitao zašto se na sudu čitaju poruke upućene predsedniku jedne države, koje sa tim postupkom nemaju nikakve veze, tužilac Katnić je Dikića upitao da li je Vučića obaveštavao o uvredljivim porukama koje je dobijao na njegov račun.

"Hvala vam što branite mog predsednika, i ja ga branim", naveo je Dikić.

Katnić je na to odgovorio da on ne brani Vučića, već ga, kako je rekao, spašava.

Dikić je rekao da poruke iz njegovog telefona i sa Fejsbuka ništa ne dokazuju i da su iskonstruisane, te da to sud neće dovesti do istine.

Kada je reč o porukama upućenim Vučiću, u jednoj ga Dikić pita da li i dalje važi ponuda za posao u ambasadama u Moskvi ili Republici Srpskoj i druga koja je bila slične sadržine, preneli su crnogorski mediji koji iz minuta u minut prate suđenje višečlanoj grupi koja je optužena za pokušaj terorizma u Crnoj Gori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track