SRAMNI ZAHTEV PEDIJA EŠDAUNA: Ne dajte Srbima iz BiH srpske pasoše!
Foto: Printscreen

evropa bi tako izolovala bih

SRAMNI ZAHTEV PEDIJA EŠDAUNA: Ne dajte Srbima iz BiH srpske pasoše!

Politika -

Nekadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, Pedi Ešdaun, zatražio je od Evropske unije da, u slučaju da Srbija uđe u EU pre BiH - onemogući Srbima iz te zemlje da koriste pasoše Republike Srbije.

Ešdaun, koji zahteva da se Srbima ukine pravo koje, između ostalih, sada imaju bosanski Hrvati, ovaj zahtev obrazlaže tvrdnjom da bi Evropa na taj način "u potpunosti izolovala BiH"?!

"Tada će svaki Srbin u Bosni i Hercegovini imati drugi pasoš i moći će da putuje po Evropskoj uniji. Ali, svako ko ima drugi pasoš u BiH, ne može doći u Evropu sve dok BiH ne postane članica EU. U tom trenutku uopšte neće biti nikakvog interesa za buduće reforme u BiH",rekao je Ešdaun.

Kako kaže, to znači da će Bošnjaci biti jedini narod koji je izostavljen, izolovan i okružen neprijateljima, isto kao i 1992. godine.

"Evropska unija, koju podržavaju zapadne sile, u neznanju realizuje planove Slobodana Miloševića, Franje Tuđmana, Radovana Karadžića i Ratka Mladića ", rekao je Ešdaun.

Sve to bi, prema Ešdaunu, dovelo do "povratka u sukobe" i "prepuštanja BiH turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu" i "ruskom predsedniku Vladimiru Putinu".

Brisel bi, ubeđen je Ešdaun, to trebalo da reši "privremenim zaustavljanjem Srba s dvojnim pasošima da putuju po EU sve dok BiH ne ispuni uslove potrebne za pristup".

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track