VUK STANKOVIĆ O PROMENAMA U NEMANJINOJ: Posle Malog, tajm-aut za rekonstrukciju
Foto: Zorana Jevtić, Kurir

OCENA Analitičara

VUK STANKOVIĆ O PROMENAMA U NEMANJINOJ: Posle Malog, tajm-aut za rekonstrukciju

Politika -

Posle izmena u resoru finansija, kadrovske promene u Vladi biće "na pauzi" jer Brnabićkin kabinet ima druge prioritete, ocenjuje politički analitičar

Posle višemesečne priče o rekonstrukciji Vlade i gromoglasnih nagađanja ko bi mogao da leti iz kabineta premijerke Ane Brnabić, u Nemanjinu 11 će se, po svemu sudeći, samo "useliti" aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji će od Dušana Vujovića naslediti resor finansija.

Iako su "na ledu" bili Vanja Udovičić, Vladan Udovičić i Zlatibor Lončar, oni će zasad ipak ostati u svojim ministarskim foteljama.

Kako ocenjuje politički analitičar Dejan Vuk Stanković, rekonstrukcija će, posle dolaska Malog, neko vreme biti na tajm-autu, jer je Vlada kao trenutne prioritete postavila spoljnopolitička pitanja, a pre svega Kosovo.

foto: Marina Lopičić

- Kadrovske promene su verovatno "na pauzi", jer bi se, u suprotnom, u paketu sa Sinišom Malim našla još neka imena. Videćemo koliko će to da traje, ali sigurno je da se politika Vlade neće menjati ni posle rekonstrukcije. Zamena ministara zavisiće od procene efikasnosti aktuelnih članova Vlade ili eventualne štete koju prave po reputaciju Vlade - objašnjava naš sagovornik.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Vujović je prethodno podneo ostavku iz ličnih razloga, a Skupština Srbije će u ponedeljak izglasati Malog za novog ministra. Međutim, u javnosti se spekulisalo da bi novi članovi Vlade mogli da budu Maja Gojković, Jelena Trivan, Zoran Radojičić, Marko Čadež i Goran Vesić. Oni su bili viđeni za resore kulture, zdravstva, privrede i infrastrukture. U narednom periodu će se najverovatnije iz Vlade na sopstveni zahtev povući Goran Knežević, koji je do sada vodio Ministarstvo privrede.

Dejan Vuk Stanković
Dejan Vuk Stankovićfoto: Fonet

Vlada Ane Brnabić postoji tek 10 meseci, a do sada su trzavice među ministrima bile više nego česte, pa se u javnosti stekao utisak da ne funkcionišu kao tim.

Kurir.rs/I. K. - B. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track