Vučić: Policiju očekuje još jedno povećanje plata! Kao što vidite, stvari idu na bolje, a da nikakve izbore nemamo!
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije

Vučić: Policiju očekuje još jedno povećanje plata! Kao što vidite, stvari idu na bolje, a da nikakve izbore nemamo!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo što su građani imali prilike da danas na pokaznoj vežbi povodom Dana policije vide najmoderniju opremu, kao i potpunu spremnost pripadnika policije.

Vučić je u izjavi novinarima ukazao i da 12 "Lazara" izgleda veoma moćno, kao i da je ostala prikazana oprema nova, a da građani treba da se ponose onim što je prikazano.

- Onaj egzercir je pokazao da su pripadnici Žandarmerije neverovatno spremni. To ne može za sekund brže da se izvede. Samo da bude što manje situacija u realnom životu na koje treba da reaguju pripadnici policije. Kako su spremni mogli ste da vidite", istakao je Vucičh i naveo da je moglo da se vidi 1.200 policajaca, a ne sto, pa da bi moglo da se kaže da je "nešto našminkano".

On je izrazio uverenje i da će sve više građana želeti da ide u policiju i vojsku.

- Želeće da dođu kada vide da država pruža sve više. Videćemo da ćemo imati sve više polaznika- kazao je Vučić izrazivši divljenje za ponašanje pitomaca policijske akademije i škole.

Upitan ko je najjači u regionu, on je kazao da ne želi da se hvali time.

Dodao je da bi onim što su danas pokazali pripadnici MUP-a svaki pošten građanin ove zemlje trebalo bi da se ponosi, te da su građani mogli da vide stotine potpuno novih vozila, koja nisu starija od godinu dana, oklopna oruđa koja su u potpunosti rekonstruisana, renovirana i naoružana na način kako su to tražili pripadnici specijalnih jedinica.

foto: Rajko Nedić/Kurir

- To je sve apsolutno novo i to pokazuje novu i veću snagu policije Srbije. Sve uniforme koje ste videli danas, sve su nove, mislim da su prelepe, sve je bilo mnogo lepo i sve smo to platili svojim novcem i nismo se dodatno zaduživali. Mislim da ćete pre kraja godine moći da vidite i novo ruho srpske armije - rekao je Vučić.

Naveo je da je jako ponosan i srećan nakon što je video pokaznu vežbu i dodao da smatra da mnogi nisu ni videli šta su sve pokazali koliko su brzo to izveli.

- Ja sam se uplašio da nam ne pregaze ovog koji je glumio teroristu, ali oni su toliko uvežbani i ja im čestitam. Policija Srbije služi na ponos Srbiji. Srećan sam i ponosan i čestitam ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, koji se borio i kod mene i premijerke Ane Brnabić-, rekao je Vučić i ponovio da ove godine pripadnike policije očekuje još jedno povećanje plata, kao i pripadnike Vojske Srbije i BIA.

- Kao što vidite stvari sve idu na bolje, a da nikakve izbore nemamo-, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije pohvalio je rezultate Ministarstva u prethodnoj godini i čestitao i građanima Srbije, jer je sve postignuto zahvaljujući njihovom poverenju, njihovoj veri u to da stvari mogu da se promene u Srbiji, uz disciplinu i odgovornost, a pre svega sređivanjem javnih finansija.

- To znači da su ljudi pokazali ozbiljnost i dobro procenili i dobro znali ko su odgovorni ljudi- kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, prva izgradnja jeftinih stanova za pripadnike MUP-a i Vojske krenuće u avgust i septembru, u vise gradova istovremeno.

"Sve se može kada imate disciplinovane ljude, odgovorne ljude, a ne bahate i arogantne koji misle da je važno da se obezbedi podrška za dan ili dva unapred. Kada se stvari planiraju i kada se gleda kako država da izgleda za pet, 10 ili 15 godina, onda to izgleda ovako", naveo je predsednik.

Istakavsi da će i policajci i vojnici i svi pripadnici službi bezbednosti biti zadovoljniji, Vučić je kazao da građanima zaista treba da služe na ponos i dodao da 30 odsto manje ubijenih ove godine nego prosle godine je velika stvar.

"Ako uspemo da takav trend zadržimo ili još pojačamo, da bude jos manje ubijenih procentualno, to će biti velika stvar i ogroman uspeh srpske policije", kazao je predsednik Srbije.

foto: Rajko Nedić/Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja