GLODARI OKUPIRALI NAJVIŠE ZAKONODAVNO TELO: Skupština puna pacova, Tončev traži tender za mačke i mačore!
Foto: Marina Lopičić, Dragan Kadić

Hit

GLODARI OKUPIRALI NAJVIŠE ZAKONODAVNO TELO: Skupština puna pacova, Tončev traži tender za mačke i mačore!

Politika -

Poslanici su se žalili da ima miševa po poslaničkim klubovima i nekim manjim hodnicima. Novica Tončev, poslanik SPS, zatražio raspisivanje tendera za mačke i mačore

Dok srpski poslanici raspravljaju o zakonima, oko njih se šetaju miševi, saznaje Kurir.

U najvišem zakonodavnom telu, prema rečima izvora našeg lista, ima miševa.

- U zgradi Skupštine na Trgu Nikole Pašića ima miševa. Međutim, to i ne treba da čudi jer je u pitanju jako stara zgrada. Godinama unazad je, recimo, otrov za miševe bio postavljan u potkrovlju zgrade. Miševa nema u sali, ali neki su se žalili da su ih uočili u poslaničkim klubovima i u manjim, zavučenim hodnicima - kaže izvor našeg lista iz parlamenta.

Poslanici s kojima smo kontaktirali kažu da to i ne treba da čudi jer je zdanje jako staro, ali ima onih, poput Novice Tončeva, koji brinu da miševi ne pojedu predloge zakona jer, podseća, "nisu se još digitalizovali".

Poslanik POKS Žika Gojković kaže da za deceniju koliko je u Skupštini nije video nijednog miša, ali da nikog ne treba da čudi što ih ima.

- Ako i ima miševa, to je normalno, jer je ovo jako stara zgrada. E, sad, ima miševa od ljudi, koji jedno govore, a drugo rade - kaže Gojković. Novica Tončev, poslanik SPS, kaže da nema saznanja o ovoj temi, ali da ne želi da veruje da poslanici rade u uslovima kao u zoološkom vrtu.

foto: Zorana Jevtić

- Tako nešto ne bi bilo primereno instituciji kakva je Skupština Srbije. Ako je to istina, onda predlažem da se nabave kvalitetne mačke ili mačori koji će na prirodan način taj problem da reše. Ovako ćemo da se svi potrujemo od smrada ako se veća količina miševa otruje na nepristupačnim mestima.

Najveći rizik je da u kasnim večernjim satima miševi pojedu predloge zakona i amandmane, a mi se još nismo digitalizovali u potpunosti. Raspisati tender za mačke i mačore! - poručuje Tončev, dok njegov kolega Milutin Mrkonjić dodaje:

- Od nas iz SPS niko se ne plaši miševa. Naše žene su hrabre. Momo Čolaković, poslanik PUPS, kaže da oni nisu imali probleme s miševima u poslaničkom klubu, niti je čuo druge da se žale na glodare, dok Sanda Rašković Ivić, poslanica i potpredsednica NS, kaže:

foto: Nebojša Mandić

- Miševa se ne plašim, ali mi se ne sviđa da ih imam kao sustanare. Nisam videla miševe u Skupštini, ali videh neke poslanike s karakterom i manirima pacova.

Bez odgovora

U Skupštini ćute

Na pitanja poslata mejlom - na koliko vremena se vrši deratizacija u dve zgrade Skupštine (na Trgu Nikole Pašića i u Ulici kralja Milana), kao i kada je poslednji put izvršena i da li su se poslanici ili zaposleni u skupštinskim službama žalili na glodare, odgovor nismo dobili do zaključenja broja.

Katarina Blagović/ Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track