Najnovije vesti

VUČIĆ U PARIZU: Borimo se za KiM iz ambisa u koji su nas doveli prethodnici
Foto: Predsedništvo Srbije

godišnji sastanak Evropskog saveta za međunarodne odnose

VUČIĆ U PARIZU: Borimo se za KiM iz ambisa u koji su nas doveli prethodnici

Politika

PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se država bori za KiM iz "ambisa" u koji nas je po tom pitanju dovela prethodna vlast.

1 / 6 Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je u izjavi za javnost, posle učešća na godišnjem sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR) u Parizu, ponovio političku metaforu da je prethodna vlast "pečatirala koverat" kosovske nezavisnosti.

Povodom optužbi pojedinih opozicionih politicara da će on uvesti Srbiju u NATO, dati Kosovu stolicu u UN i umanjiti značaj Republike Srpske, Vučić je rekao da je video da to govore neki "belosvestski pljačkaši i lopovi koji su krali milion i milione evra".

"Ja njih razumem, jer oni polaze od sebe, uvek znaju najboje šta su radili i šta bi radili", rekao je Vučić.

Reč je inače o izjavi Vuka Jeremića, a Vučić ističe da "to govori čovek koji je, zajedno sa prethodnim rukovodstvom, stavio ne samo pečat, već i prethodno zalepio koverat, a onda i vosak dodao na koverat kosovske nezavisnosti, instistirajući na glupom, neodgovornom i neozbiljnom pitanju za Međunarodni sud pravde i time u mnogome otežao našu poziciju da se danas borimo iz ambisa u koji su nas doveli i sada pokusamo da uradimo nešto za KiM".

Vučić je, kada je reč o NATO, rekao da je i na skupu u Parizu, kao što to radi i na svakom drugom mestu, poručio da Srbija nema nikakve aspiracije prema NATO. "Ali, ne vredi, nekim ljudima ne možete da pomognete, jer oni znaju kako oni nikada ne govore istinu, pa polaze od sebe i misle da su drugi ljudi takvi. Mi smo potpuno drugačiji".

Što se Republike Srpske tiče, Vučić je rekao da bi najbolje bilo da novinari u Srpskoj pitaju bilo koga od predstavnika vlasti ili opozicije sa kim su bolje sarađivali i u čijem periodu vladanja u Srbji su imali više pomoći i podrške od Srbije.

Vučić je dodao da bi se onda videlo da ti koji tako govore nemaju baš mnogo argumenata za svoje izmišljotine.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Predsedništvo Srbije)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...