TENZIJE OKO FESTIVALA MIRDITA: Policija oduzela tri sporne slike, a Hodžaj zapretio merama reciprociteta!

Mirdita Dobar Dan

TENZIJE OKO FESTIVALA MIRDITA: Policija oduzela tri sporne slike, a Hodžaj zapretio merama reciprociteta!

Politika -

PRIŠTINA - Na administrativnom prelazu između Kosova i južne Srbije, policija je oduzeča tri slika koje treba da budu na izložbi u okviru festivala "Mirdita, dobar dan" u Beogradu jer su na njima zastave tzv. Kosova i Albanije.

Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj ocenio je danas da je sramno što policija Srbije ne dozvoljava da se u Srbiju unesu te slike i na tviteru zatražio od Vlade Srbije da obustavi, kako je rekao, zlostavljanje građana Kosova i najavio mere reciprociteta.

"Sramne slike na granici sa Srbijom gde tamošnje vlasti maltretiraju kosovske umetnike koji putuju za Beograd. Pozivamo vlasti u Srbiji da obustave ovakva dela inače će uslediti mere reciprociteta. Kako možemo da govorimo o normalizaciji (odnosa) kada Srbija blokira umetnike da učestvuju na izložbama", napisao je Hodžaj na Tviteru.

Prištinski mediji su objavili fotografije na kojima pripadnici policije Srbije detaljno kontrolišu autobus u kojem se nalaze umetnici sa Kosova koji treba da učestvuju na festivalu "Mirdita, Dobar Dan".

Kako je objavljeno nije dozvoljeno da u okviru izložbe u Srbiju udju slike na kojima se vide zastave Kosova i Albanije i jedna umetnička slika na kojoj je natpis OVK (Oslobodilačka vojska Kosova).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja