JOŠ JEDAN NAPAD NA KOSOVSKE SRBE: Razvaljena vrata na ambulanti u selu Novake i zapaljeni medicinski kartoni
Foto: Youtube Printscreen

U noći između utorka i srede

JOŠ JEDAN NAPAD NA KOSOVSKE SRBE: Razvaljena vrata na ambulanti u selu Novake i zapaljeni medicinski kartoni

Politika -

PRIZREN - U selu Novake, na Kosovu i Metohiji, napadnuta je ambulanta Zdravstvenog centra Prizren i tom prilikom su razvaljena vrata, a veći deo dokumentacije uništen, navodi dr Ljubiša Nedeljković, direktor tog zdravstvenog centra.

On je o tom incidentu, koji se najverovatnije dogodio u noći između utorka i srede, obavestio Kancelariju za Kosovo i Metohiju.

Dr Nedeljković kaže da su za sada nepoznati počinioci razvalili ulazna vrata, zapalili veći deo kartoteke i protokol bolesnika, a ostatak inventara je bio razbacan. O ovom napadu obaveštena je Kosovska policija koja je izašla na teren i izvršiila uviđaj.

Inače, ovo nije jedini slučaj napada na zdrastvene centrar i ambulante na Kosovu i Metohiji. U utorak je, naime, u dva dana dva puta je kamenovana Zdravstvena ambulanta u Suvom Dolu.

Incidenti su se takođe dogodili noću.

"Nije prošlo ni 24 sata, opet je kamenovana naša ambulanta u multietničkom selu Suvi Do u Severnoj Mitrovici, a pre toga i pre mesec i po dana još jednom i više desetina puta", rekao je direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici, Milan Ivanović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Youtube Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja