POVERENIŠTVO ILI OPSTANAK RADOMIRA: Rasplet kragujevačkog političkog čvora 7. juna
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

uskoro zaseda predsedništvo sns

POVERENIŠTVO ILI OPSTANAK RADOMIRA: Rasplet kragujevačkog političkog čvora 7. juna

Politika -

KRAGUJEVAC - Rasplet „kragujevačkog čvora“ unutar SNS očekuje se 7.juna kada zaseda Predsedništvo SNS. Tada će se i konačno znati koja će od nekoliko struja preuzeti gradski odbor ovde stranke, a samim tim i preuzeti najuticajniji politički centar u glavnom gradu Šumadije.

Struju oko Radomira Nikolića, gradonačelnika Kragujevca i sina bivšeg predsednika Republike Tomislava Nikolića trenutno opterećuje istraga oko rada ovdašnje popularne „Elektrošumadije“ koja posluje unutar EPS-a.

I Verko zamutio čorbu

Gradom je kao bomba odjeknula vest da je bivši gradonačenik Veroljub Stevanović, prema „zaječarskom scenariju“ ponudio da preuzme grad. Prema tom planu Verko bi se zajedno sa svojim odbornicima učlanio u SNS i samim tim preuzeo grad sa odbornicima SNS koji su protiv Radomira Nikolića

Na udaru unutrašnje kontrole EPS-a, ali i drugih službi našli su se Goran Kovačević, narodni poslanik, koji je kao savetnik u EPS primao platu preko 150 hiljada dinara u razlitičitim periodima.

Pod istragom: Goran Kovačević
Pod istragom: Goran Kovačevićfoto: Printscreen/Youtube

"Vrh stranke rešio je da stvari istera na čistac kada je Kurir objavio da je Kovačević muvao sa porezom , da je sudski oslobođen tek prošle godine u zenitu njegove političke moći a da je veštak u tom sporu Zlatko Milojević, postao direktor gradskog preduzeća za kulturu. Od tada je izgubio svaku šansu da ubuduće bude u igri za vođenje gradskog odbora", kaže naš izvor.

Pored Kovačevića, na udaru se našla i Sanja Tucaković, direktor ovdašnjeg EPS koja je takođe primala platu preko 150 hiljada dinara. Istraga je rezultirala do sada hapšenjem nekoliko radnika koji su primali mito od građana da bi im umanjili račune za struju a naš izvor iz istrage kaže da je reč o mnogo ozbiljnijoj aferi koja se proteže duž cele centralne Srbije.

foto: Printscreen

"Sumnja se da oni nisu mogli to da rade bez znanja nadležnih u EPS", kaže izvor upućen u policijsku istragu.

Radomir viđen u EPS

Radomir Nikolić bio je pre nekoliko dana u EPS-u, a navodno je poslanik Zoran Kovačević koji je pod istragom unutrašnje kontrole koja ispituje pod kojim uslovima se zaposlio, koliko je dana provodio na poslu i ostalo došao u prisustvu advokata.

Cela situacija puca po leđima građana. Danima 14 ekipa EPS-a danonoćno isključuje struju širom Šumadije, a istog dana kada je gradonačelnik Nikolić viđen u u zgradi EPS-a, meštani naselja Licika potukli su se sa radnicima EPS-a zbog isključivanja struje. Intervenisala je i policija, a nekoliko ljudi je lakše povređeno

Pominje se da će se preispitaiti i poslovanje jednog od najbližih saradnika Radomira Nikolića - Nemanje Ćirovića, direktora ovdašnje „Energetike“ koji ima i svoju privatnu firmu, a njegov nekada najbliži saradnik baš u vreme kada je postao direktor osnovao je još jedno preduzeće na svoje ime.

Nemanja Ćirović, direktor 'Energetike
Nemanja Ćirović, direktor "Energetike" foto: Printscreen/Youtube

Sa druge strane, u vrhu stranke smatraju da je za Kragujevac ponajbolje da se Nikolić povuče u tišini, da se uvede povereništvo koje će voditi Bilja Stošić, sadašnji načelnik Šumadijskog okruga. Njen zadatak bio bi da se stranka pripremi za lokalne izbore 2020.godine.

(Kurir.rs/D.A./Foto: Aleksandar Jovanović, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track