DAČIĆ ZA KURIR OTKRIO NEŠTO ŠTO MNOGE NJEGOVE KOLEGE NISU NI ZNALE: Ja sam dete sa sela, kopao sam kukuruz, čuvao stoku...A EVO ŠTA NIKADA NIJE PROBAO!
Foto: Shutterstock/Damir Dervišagić

Rani radovi ŠEFA SRPSKE DIPLOMATIJE

DAČIĆ ZA KURIR OTKRIO NEŠTO ŠTO MNOGE NJEGOVE KOLEGE NISU NI ZNALE: Ja sam dete sa sela, kopao sam kukuruz, čuvao stoku...A EVO ŠTA NIKADA NIJE PROBAO!

Politika -

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova i predsednik SPS, danas putuje po svetu i lobira za Kosovo, a nekad mu je jedina briga bila da, što bi reko narod, drži vrstu dok okopava kukuruz.

Naime, Dragan Marković Palma, predsednik JS i Dačićev prijatelj, kazao je pre nekoliko dana u jutarnjem programu na TV Pink da se lider socijalista razume u sve, za razliku od nekih političara, pa čak zna i koliko litara ide u traktor kada se ore jedan ar, ali i koliko se puta godišnje prasi krmača.

foto: Zorana Jevtić

Dačić u razgovoru za Kurir kaže da se u sve što je rekao Marković razume, ali da to i ne treba nešto mnogo da čudi jer je on ipak dete sa sela i sve je u životu prošao.

"Ja sam dete sa sela, sve sam to u životu prošao. U Žitorađi moji nisu imali ni zemlju ni stoku, samo kuću i malo dvorište, dovoljno za bašticu. Ali išao sam da pomažem ujaku dok sam bio u osnovnoj školi i tamo sam radio sve poljoprivredne poslove", priznaje šef diplomatije i dodaje:

"Vozio sam i traktor, kopao kukuruz, kosio, zalivao baštu, nizao duvan... Oni su čuvali stoku, krave i svinje. Nikad nisam probao da muzem kravu, niti sam prisustvovao kad se prasila krmača.

Ujaku je, navodi, pomagao dok je bio u osnovnoj školi, posle je otišao u gimnaziju u Niš, pa u vojsku i zatim na fakultet u Beograd.

Na pitanje da li se nekad pohvalio ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću šta sve zna da radi, lider SPS kaže:

"Nisam, šta ima da se hvalim, svako ko živi na selu to radi".

Na opasku da, ako propadne kao političar, ne gine mu motika, Dačić navodi: - To svakome ne gine.

(Kurir.rs/Katarina Blagović/Foto: Shutterstock/Damir Dervišagić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Dačić peva Erdoganu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track