Najnovije vesti

DAČIĆ ZA KURIR OTKRIO NEŠTO ŠTO MNOGE NJEGOVE KOLEGE NISU NI ZNALE: Ja sam dete sa sela, kopao sam kukuruz, čuvao stoku...A EVO ŠTA NIKADA NIJE PROBAO!
Foto: Shutterstock/Damir Dervišagić

Rani radovi ŠEFA SRPSKE DIPLOMATIJE

DAČIĆ ZA KURIR OTKRIO NEŠTO ŠTO MNOGE NJEGOVE KOLEGE NISU NI ZNALE: Ja sam dete sa sela, kopao sam kukuruz, čuvao stoku...A EVO ŠTA NIKADA NIJE PROBAO!

Politika

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova i predsednik SPS, danas putuje po svetu i lobira za Kosovo, a nekad mu je jedina briga bila da, što bi reko narod, drži vrstu dok okopava kukuruz.

 

Naime, Dragan Marković Palma, predsednik JS i Dačićev prijatelj, kazao je pre nekoliko dana u jutarnjem programu na TV Pink da se lider socijalista razume u sve, za razliku od nekih političara, pa čak zna i koliko litara ide u traktor kada se ore jedan ar, ali i koliko se puta godišnje prasi krmača.

 

foto: Zorana Jevtić

 

Dačić u razgovoru za Kurir kaže da se u sve što je rekao Marković razume, ali da to i ne treba nešto mnogo da čudi jer je on ipak dete sa sela i sve je u životu prošao.

 

 

"Ja sam dete sa sela, sve sam to u životu prošao. U Žitorađi moji nisu imali ni zemlju ni stoku, samo kuću i malo dvorište, dovoljno za bašticu. Ali išao sam da pomažem ujaku dok sam bio u osnovnoj školi i tamo sam radio sve poljoprivredne poslove",  priznaje šef diplomatije i dodaje:


"Vozio sam i traktor, kopao kukuruz, kosio, zalivao baštu, nizao duvan... Oni su čuvali stoku, krave i svinje. Nikad nisam probao da muzem kravu, niti sam prisustvovao kad se prasila krmača.

 

Ujaku je, navodi, pomagao dok je bio u osnovnoj školi, posle je otišao u gimnaziju u Niš, pa u vojsku i zatim na fakultet u Beograd.

 

Na pitanje da li se nekad pohvalio ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću šta sve zna da radi, lider SPS kaže:

 

"Nisam, šta ima da se hvalim, svako ko živi na selu to radi". 

 

Na opasku da, ako propadne kao političar, ne gine mu motika, Dačić navodi:
- To svakome ne gine.

 

(Kurir.rs/Katarina Blagović/Foto: Shutterstock/Damir Dervišagić)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV) Dačić peva Erdoganu

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...