RADOMIRA NIKOLIĆA ZABOLELO POMINJANJE „ENERGETIKE“ I ISTRAGE POSLOVANJA: Očekuje se buran gradski odbor u Kragujevcu
Foto: Zorana Jevtić

Gubitaši

RADOMIRA NIKOLIĆA ZABOLELO POMINJANJE „ENERGETIKE“ I ISTRAGE POSLOVANJA: Očekuje se buran gradski odbor u Kragujevcu

Politika -

Tekst na našem portalu da se sprema istraga oko poslovanja „Energetike“ jednog od najmoćnijih gradskih preduzeća koje i pored ogromnih gubitaka je žila kucavica energetskog sistema grada razbesneo je Radomira Nikolića, aktuelnog gradonačelnika Kragujevca. Očekuje se buran gradski odbor danas na kome će pojedini funkcioneri stranke biti optuženi za „saradnju sa našim listom“.

U „Energetici“ glavnu reč vodi Milan Ćirović, Nikolićev prijatelj i kadar koji je istovremeno vlasnik preduzeća „Termogama“, a jedan od njegovih bliskih ljudi baš u vreme Ćirovićevog naimenovanja osnovao je preduzeće “Hvac euro inžinjering“.Ovaj monopolista u snabdevanju toplotnom energijom ima dugovanja od oko 100 miliona evra.

foto: Printscreen YouTube

-Istraga će se voditi u nekoliko pravaca. Od nabavke uglja za grejnu sezonu, preko skladištenja otpada do određenih nabavki i otpisa određenih količina uglja. Preispitaće se i poslovanje sa firmama koje su osnovane 2015.godine, baš kada je Ćirović u 34-godini postavljen za direktora. Agencija za borbu protiv korupcije trebalo bi da preispita da li je sve vreme bio u sukobu intresa s obzirom da je kao direktor gradskog preduzeća ujedno i vlasnik privatnog preduzeća koje sarađuje sa mnogim državnim firmama- kaže dobroobavešteni izvor našeg lista.

Prema njegovim rečima, stvari se komplikuju i posle bruke u ovdašnjem EPS-u, kada se razotkrilo da su Nikolićevi kadrovi primali plate i preko 150 hiljada dinara, hapšenja radnika EPS zbog primanja mita, ali i otkrića da je narodni poslanik Zoran Kovačević, tek prošle godine pred sudom oslobođen za utaju poreza. Sudski veštak u tom sporu Zlatko Milojević, postao je direktor gradskog preduzeća za kulturu, baš na predlog Kovačevića.

foto: Printscreen YouTube

-Radomira muči i činjenica da će se ovoriti i pitanje donatora Fondacije „Dragice Nikolić“ koji su dobijali poslove u Kragujevcu na otkopu zemlje, izgradnji objekata, dodeljivanja građevinskih lokacija. Na primer, igalište u gradskom parku u koji je Fondacija uložila preko basnoslovnih 500 hiljada evra, raspao se posle godinu dana i sada je njegovo održavanje pao na teret grada- kaže naš sagovornik najavljujući burnu predizbornu godinu u glavnom gradu Šumadije.

Dragomir Ilić

DARKO GLIŠIĆ DOLAZI U KRAGUJEVAC?

Struja oko Radomira Nikolića, najavila je među članovima dolazak Darka Glišića, predsednika Izvršnog odbora SNS zaduženog za kadrove na sednicu gradskog odbora u Kragujevac. Prema njima Glišić će podržati Nikolića, da ostane na čelu gradskog odbora

KRAGUJEVAC NAJZADUŽENIJI

foto: Printscreen YouTube

Kragujevac je najzaduženiji grad u Srbiji, a prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja Radomir Nikolić, je jedan od najnepopularnijih političara. Procena je da stranka sa njim na čelu nema šanse na budućim izborima 2020. godine, a prema trenutnoj konstalaciji odnosa za novog poverenika stranke viđena je načelnica Šumadijskog okuga Biljana Ilić Stošić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track