KULU LELEEE Volim fotelju kao porodicu!
Foto: Fonet

Otkrivamo Šerif iz Leskovca na ledu u SNS

KULU LELEEE Volim fotelju kao porodicu!

Politika -

Gradonačelnik Goran Cvetanović, poznat po brojnim gafovima, u izveštaju o radu kao svoj učinak naveo putovanja po evropskim i svetskim metropolama

Goranu Cvetanoviću, gradonačelniku Leskovca, ljulja se fotelja, saznaje Kurir. Cvetanovića prate brojne afere, a rukovodstvo SNS, čiji je član, doslovno je ostalo zatečeno kada je pročitalo njegov izveštaj o radu jer je u njemu nabrojao zemlje u koje je putovao o trošku građana, predstavljajući to kao svojevrsno zalaganje!

Izvor Kurira iz SNS kaže da su u centrali razočarani ovakvim ponašanjem prvog čoveka Leskovca. - Cvetanović je u svom izveštaju o radu nabrojao zemlje u koje je putovao. Svoja putovanja po svetu je predstavio kao zalaganje za bolji život Leskovčana. Pa to nema nigde - kaže naš izvor Kurira.

Gradonačelnika Leskovca su predstavnici opozicije u tom gradu prozivali da je na putovanja potrošio čak 326 miliona dinara za dve godine, a da pak nije doveo nijednog investitora. Cvetanović pomenuti broj nije demantovao, ali je kazao da je doveo investitore i kao primer naveo kupovinu preduzeća "Jugekspres", gde će, prema njegovim rečima, kompanija "Jura" uložiti 15 miliona evra u nov pogon i biće zaposleno više od 1.000 ljudi.

foto: Fonet

Na službenim putovanjima je umeo da se zadrži i po mesec i po, a ostaće zabeležen i kao prvi gradonačelnik koji je pomerio obeležavanje Dana oslobođenja grada od fašizma (2014) da bi putovao u Čikago na manifestaciju Leskovačka roštiljijada.

I pored brojnih skandala koji ga prate, Cvetanović se grčevito drži funkcije gradonačelnika, na koju je prvi put izabran 2008, kao član SRS. Da mu je fotelja sve, i sam je pre nekoliko dana priznao na svečanosti u Skupštini Leskovca povodom desetogodišnjice imenovanja prvog gradonačelnika tog grada - upravo njega. - Ljubav prema funkciji koju obavljam je maltene identično važna s ljubavlju prema mojim najbližima. Hvala porodici na razumevanju - rekao je Cvetanović, preneli su mediji.

Kurir je ranije pisao da su prilikom proslave Cvetanovićevog 50. rođendana aktivisti SNS nosili majice s natpisom "Hvala ti što postojiš" i "Volimo te - dr Goran Cvetanović". Na pomenutom partiju je bilo oko 400 zvanica, goste su zabavljale zvezde "Granda", a Cvetanović je tvrdio da je cela proslava koštala oko 150.000 dinara i da ju je platilo 75 njegovih prijatelja.

Cvetanović je javnosti poznat i po fizičkom napadu na saradnika - pre četiri godine je u svom kabinetu, kako su preneli mediji, pretukao Nenada Arsića, tadašnjeg visokog gradskog činovnika. Navodilo se da je Cvetanović Arsića udario pikslom, a kada je on pao, počeo je da ga šutira.

Cvetanoviću su pitanja poslata mejlom, ali do zaključenja broja odgovor na njih nije stigao.

Cvetanovićeva imovina S platom od 823 evra kuća od 350 m2, bazen, lokali...

Goran Cvetanović i njegova porodica - supruga, sestra, majka, prema podacima portala Krik, imaju imovinu u vrednosti od čak 547.000 evra! Cvetanović lično je vlasnik kuće u Leskovcu od 350 kvadratnih metara, čija je vrednost procenjena na 120.000 evra, dok je u dvorištu te kuće šest pomoćnih objekata, kao i bazen, sve ukupne vrednosti 80.000 evra. U vlasništvu ima i dva lokala u centru grada, ukupno 40.000 evra. U njegovom vlasništvu je i njiva kraj auto-puta Niš-Leskovac, čija je procenjena vrednost 35.000 evra, a koju je nasledio od oca. On poseduje još jednu parcelu u blizini auto-puta, a njena vrednost je procenjena na 30.000 evra. Cvetanović ima platu od 98.000 dinara, to jest 823 evra.

brojke

10 godina je Cvetanović gradonačelnik Leskovca

326 miliona dinara je, prema rečima opozicije, potrošio na putovanja za dve godine

1,5 meseci je znao da ostane na službenom putu

Kurir.rs/Katarina Blagović

Foto:Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track