SASTAO SE SA MAĐARSKIM KOLEGOM: Razgovarali o nastavku saradnje dveju zemalja, pa mu Dačić uručio NESVAKIDAŠNJI POKLON! (FOTO)
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

susret u beogradu

SASTAO SE SA MAĐARSKIM KOLEGOM: Razgovarali o nastavku saradnje dveju zemalja, pa mu Dačić uručio NESVAKIDAŠNJI POKLON! (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Šefovi diplomatija Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto ocenili su danas u Beogradu da sveoukupna saradnja dve zemlje "kontinuirano unapređuje" i da su ostvarivanje energetske stabilnosti i boljih infrastrukturnih veza neki od prioriteta u predstojećem periodu.

foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

Sijarto u Beogradu učestvuje na trilateralnom sastanku Srbije, Mađarske i Bugarske iz oblasti energetike a odvojeno se sastao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Sijarto je izrazio zadovoljstvo zbog statusa koji mađarska nacionalna manjina ima u Srbiji.

Dvojica ministara razmenili su mišljenja o aktuelnim regionalnim i međunarodnim temama, sa posebnim osvrtom na efekte koje migracijski tokovi mogu da imaju na region.

Nakon sastanka, ministar Dačić poklonio je dres fudbalskog tima Srbije mađarskom kolegi koji je rekao da će na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji navijati za Srbiju, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo odbrane)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track