RADIKALI OPET VREĐALI ALEKSANDRU JERKOV: Nazvala ih poslanicima stranke osuđenog ratnog zločinca, a onda je krenulo...
Foto: Dragana Udovičić

svađa u skupštini

RADIKALI OPET VREĐALI ALEKSANDRU JERKOV: Nazvala ih poslanicima stranke osuđenog ratnog zločinca, a onda je krenulo...

Politika -

Poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) ponovo su danas u Skupštini Srbije uputili uvredljive izraze poslanici Demokratske stranke (DS) Aleksandri Jerkov.

Aleksandra Jerkov je kazala da joj radikali ponovo dobacuju i upitala je predsednicu Skupštine Maju Gojković zašto ne reaguje.

"Ako vi smatrate da je u redu da se pretvarate da ne čujete ove stvari koje meni ovi ljudi, sa moje leve strane, govore, onda vama na čast", poručila je Jerkov Maji Gojković. Do rasprave u Skupštini je došlo kada je Radeta kazala da joj je "neverovatno da o ugledu političkih stranaka govori neko poput Aleksandre Jerkov". Jerkov je dodala da "nema nameru da odgovara na optužbe osuđenog ratnog zločinca i da ništa što poslanici Radikalne stranke govore ne zavređuje pažnju".

"Neke od njih i lično potražuje sud u Haškom tribunalu. To što Srbija nema nameru da sarađuje sa sudovima koje zvanično priznaje...", kazala je Jerkov nakon čega je usledilo dobacivanje poslanika SRS.

Jerkov je nakon toga upitala predsednicu Skupštine "da li može da reguliše katastrofalne psovke ili ne čuje šta joj govore".

Gojković je reagovala tako što je kazala poslanicima SRS da ih je "poslanica Jerkov zamolila da joj dopuste da završi svoje izlaganje". "Nisam ja zamolila poslanike stranke osuđenog ratnog zločinca ništa, nego vama govorim da ste dužni da sednicu vodite u skladu sa Poslovnikom. Ako vi smatrate da je u redu da se pretvarate da ne čujete ove stvari koje meni ovi ljudi, sa moje leve strane, govore, onda vama na čast", istakla je Jerkov.

Nakon izlaganja Aleksandre Jerkov, poslanica SRS Vjerica Radeta je rekla da "Vojislav Šešelj nije ratni zločinac i da presuda iz Haškog tribunala ne kaže da je Šešelj počinio ijedan ratni zločin".

"U interesu je neprijatelja Srbije da forsiraju presudu da je Vojislav Šešelj osuđen za navodni progon iz Hrtkovaca, upravo da bi jednog dana to mogli da koriste da još ozbiljnije krenu na razbijanju države Srbije, a već su ozbiljno u tom poslu", kazala je Radeta. ; Poslanici SRS su ranije vređali Aleksandru Jerkov, nakon što je u Skupštini kazala da će demokrate biti te koje će reći da je Vojislav Šešelj ratni zločinac.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja