RADNO U SKUPŠTINI SRBIJE: Poslanici prvo postavljaju pitanja, pa nastavak rasprave o amandmanima
Foto: Nebojša Mandić

izmena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi

RADNO U SKUPŠTINI SRBIJE: Poslanici prvo postavljaju pitanja, pa nastavak rasprave o amandmanima

Politika -

BEOGRAD - Skupština Srbija nastavila je danas rad, na početku sednice poslanici koriste pravo da postave pitanja i traže obaveštenja od predstavnika izvršne vlasti.

Poslanici će nakon toga nastaviti raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi.

Na predlog izmena i dopuna tog zakona podneto je 600 amandmana, do čega su poslanici Srpske napredne stranke (SNS) podneli više od polovinu amandmana.

Na dnevnom redu su i izmene i dopune zakona o državnoj upravi, o matičnim knjigama, javnim agencijama, o platama zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Na dnevnom redu su takođe predlozi zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, o službenoj upotrebi jezika i pisma - koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevmom redu su i predlog izmena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji i potvrđivanje Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti, koje je podnela Vlada Srbije, kao i odluka o izboru predsednika sudova koji je podnela Visoki savet sudstva.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Nebojša Mandić, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja