AUTORSKI TEKST ORHANA DRAGAŠA ZA KURIR: Ugljanin deluje protiv Srbije
Foto: Dado Đilas

Direktor međunarodnog instituta za bezbednost

AUTORSKI TEKST ORHANA DRAGAŠA ZA KURIR: Ugljanin deluje protiv Srbije

Politika -

Čitava politička karijera Sulejmana Ugljanina obeležena je netrpeljivošću i pokušajima razaranja zemlje čiji je državljanin

Političko delovanje Sulejmana Ugljanina, predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća i bivšeg ministra, oduvek je, a pogotovu sada, direktno usmereno ka rušenju Srbije i njenog ustavnog poretka, smatra direktor Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš.

On je, komentarišući poslednju Ugljaninovu poruku da se Sandžak neće smiriti dok se ne reši njegov status - dok ne dobije autonomiju, ocenio da u postupcima eksministra ima materijala i za tužilaštvo i to kad je reč o najtežim delima protiv države.

- Čitava politička karijera Ugljanina obeležena je netrpeljivošću i pokušajima razaranja zemlje čiji je državljanin, a sada takvo njegovo političko delovanje dostiže vrhunac.

Kao pravi ketman, smislio je da je kritična, finalna faza dogovora o Kosovu pravi momenat da istakne svoje zahteve da nešto ušićari i za Sandžak, nekakvu autonomiju.

Šta reći o karakteru ličnosti koja želi da iskoristi komplikovanu međunarodnu poziciju Srbije da oslabi svoju zemlju. Srbiju, čiji je bio i član Vlade i dugogodišnji poslanik u Skupštini!

Njegovo ponašanje je jadno i kukavičko - kaže Dragaš i podseća da je Ugljanin nedavno, boraveći u Prištini, nazvao Kosovo „državom za primer“:

- I šta onda dalje možemo da očekujemo od ovakvog političara, osim da nastavi da ruši ustav sopstvene zemlje. Nijedna moderna evropska demokratska zemlja, a Srbija je jedna od njih, ne bi dopustila da protiv nje ovako deluje čovek koji se bavi politikom i traži podršku u narodu.

I svaka demokratska zemlja Evrope i sveta imala bi puno razumevanje ukoliko bi Srbija snažno reagovala protiv svakoga ko sistematski radi protiv njenog ustavnog poretka i državne celovitosti.

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track