SINHRONIZOVANI PRITISCI UOČI PREGOVORA O KOSOVU Vučić: Neće moći da me slome
Foto: Dado Đilas

Prljavo

SINHRONIZOVANI PRITISCI UOČI PREGOVORA O KOSOVU Vučić: Neće moći da me slome

Politika -

Pogrešnog ste čoveka našli za pritiske. Nema batine koja će me naterati da slušam Haradinajeve i Hotijeve gluposti, poručio šef države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče, povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine u nedelju u Briselu, da neće prihvatiti bilo kakve pritiske i da će razgovarati s kosovskim predstavnicima samo ukoliko su spremni na kompromise i ispunjenje Briselskog sporazuma. On je istakao da su svi napadi u poslednje vreme usmereni na to da ga slome pred put u Brisel, ali da se to neće desiti, naprotiv - to će ga samo ojačati.

U nizu su, naime, proteklih dana stizale problematične poruke - kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da će na pregovaračkom stolu biti pitanje granica, a njegov partijski kolega Redžep Hoti je tražio da Sandžak i deo juga Srbije uđu u sastav Kosova. Predsednik BNV Sulejman Ugljanin zapretio je da nema mira bez autonomije Sandžaka, a Azem Vlasi je optužio Beograd za ubistvo Olivera Ivanovića.

foto: Profimedia

Vučić je kazao da je u sredu uveče pozvao "ljude u Briselu" i rekao im da je bolje da ne dođe u nedelju ako Albanci zastupaju stavove poput onih koji su se mogli čuti proteklih dana. - Oni su mi rekli: "Molimo te da dođeš da razgovaramo." Meni nije problem da razgovaramo. Ali ako mislite da postoji ta batina kojom možete da me naterate da slušam i služim Haradinajevim, Hotijevim, Hodžajevim izjavama i glupostima, nemojte da me zovete uopšte. Niti sam fasciniran ingenioznim idejama, niti se plašim bilo koga na Zapadu - naveo je Vučić i poručio: - Pogrešnog ste čoveka našli za pritiske, zato da ne gubimo vreme. Ali ako ste spremni na kompromis, tu sam. Srbija neće ništa da zakucava, ali ako mislite da na takav način možete da razgovarate s nama, otići ćemo i reći im: "Hvala lepo, neka oni prvo ispune Briselski sporazum, pa ćemo onda mi da razgovaramo dalje."

Neće dozvoliti, kako je kazao, da mu "bitange, albanske i srpske, napadaju porodicu iz čista mira": - Mislili su da me slome pred Brisel svim tim lažima i izmišljotinama, pričama o porodici, trovanju vode, navodnim otimanjem novinara, blokiranjem auto-puteva... Nećete da me slomite, neću im dati, samo ste me ojačali - kazao je Vučić i poručio opozicionarima koji hoće izbore da će možda i da ih i dobiju.

foto: Marina Lopičić

Ministar odbrane Aleksandar Vulin upozorio je da će se svaki put kada započnu razgovori o KiM događati salve napada na Vučića, kao i besmisleni protesti i događaji koji bi trebalo da stvore lošu sliku o državi.

Kurir.rs/B.Bojić

Zorana Mihajlović Napadi na Vučićevu porodicu pritisak zbog Kosova

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu predstavljaju pokušaj da se zaustavi dijalog Beograda i Prištine i da Srbija skrene s kursa kojim ide pod vođstvom Vučića.

foto: Zorana Jevtić

- Oni koji su u političkoj areni nekoliko puta ubedljivo poraženi sad pokušavaju da zaustave Vučića napadima na članove njegove porodice, što je nedopustiv i nedostojan način političke borbe - rekla je Mihajlovićeva. Na društvenim mrežama pojavila se fotografija sina predsednika Vučića na utakmici i tvrdilo se da je u društvu ljudi koji su osuđivani za teška krivična dela.

Činjenice Političke provokacije - Tači izjavio da će se pregovarati o granicama - Ugljanin kazao da nema mira bez autonomije Sandžaka - Hoti tražio da se Sandžak i jug Srbije pripoje Kosovu - Vlasi optužio Beograd za ubistvo Olivera Ivanovića

Brojke 10 rundi bilo u političkom dijalogu Beograda i Prištine 10 godina prošlo od proglašenja kosovske nezavisnosti 5 godina prošlo od potpisivanja Briselskog sporazuma

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track