VUČIĆ I TAČI DANAS U BRISELU: Nastavlja se dijalog Beograda i Prištine
Foto: Beta/Tashana Batista

nova runda dijaloga

VUČIĆ I TAČI DANAS U BRISELU: Nastavlja se dijalog Beograda i Prištine

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači sastaće se danas u Briselu gde će biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine na visokom nivou.Vučić i Tači na novu rundu dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine dolaze na poziv visoke evropske predstаvnice zа spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini.

Nаkon bilаterаlnih sаstаnkа obe strаne s šeficom diplomatije EU, predvidjen je trilаterаlni sаstаnаk. Sastanak predsednika Srbije sa Federikom Mogerini po planu bi trebalo da bude održan oko 15 časova, nakon čega bi trebalo da dodje do zajedničkog sastanka sa delegacijom Prištine.

Prema najavama, na stolu bi trebalo da budu razgovori o elementima sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa izmedju Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je, govoreći o dijalogu s Prištinom, rekao da "srpska delagacija, kao i dosad, nema nikakve preduslove".

On je dodao da nije ni optimista, ni pesimista i da je posao državne delegacije da štiti interese svog naroda.

S druge strane, kosovski predsednik je kazao da će se na sastanku u Briselu razmotriti ostvarivanje svih dosadašnjih sporazuma i sagledati mogućnosti za postizanje konačnog, pravno-obavezujućeg sporazuma Kosova sa Srbijom.

Pred današnji sastanak dvojice predsednika, u petak i subotu je u Briselu održana još jedna runda tehničkih razgovora delegacija Beograda i Prištine.

Razgovori na tehničkom nivou održani su u Evropskoj spoljnoj političkoj službi, ali nije saopšteno previše detalja i dve strane se nisu obraćale medijima.

Dijalog na visokom političkom nivou izmedju predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija poslednji put održan je 23. marta u Briselu.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Tashana Batista)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track