Nicović: Dačić priča besmislice On se sastajao sa Radulovićem
Foto: Dragana Udovičić, Beta, Mladen Šurjanac

Cunami u najavi: Politička arena vri zbog Banane

Nicović: Dačić priča besmislice On se sastajao sa Radulovićem

Politika -

Bezbednjaci smatraju da svi treba da objasne kontakte sa Radulovićem i najavljuju politički zemljotres ako Šarićev saradnik bude isporučen Srbiji

Kakav bi zemljotres zatresao političku scenu da Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, zaista dospe u ruke srpskog pravosuđa najbolje pokazuje žestoka pljuvačina između nekadašnjih koalicionih partnera Borisa Tadića i Ivice Dačića, a koju je izazvao samo nagoveštaj da je u Brazilu uhapšen ovaj blizak saradnik Darka Šarića, optuženog šverecera droge.

Član svetske Agencije šefova policije Marko Nicović smatra da bi eventualno isporučenje Radulovića Srbiji izazvalo turbulencije na političkoj sceni zbog mogućnosti da on bude svedok-saradnik.

- Nije isključeno da se Radulović dogovori da bude svedok-saradnik kako bi mu u zamenu bila smanjena kazna. U tom slučaju mogao bi da ispriča s kim je sve održavao kontakte. SPS je u velikoj opasnosti. Besmislena su objašnjenja Dačića da kao ondašnji ministar policije nije znao da sedi u kafani sa čovekom iz vrha narko-kartela. I kako on to misli da Tadićeva ekipa treba da se trese?!

Pa nisu se oni sastajali s Radulovićem. Ili ako jesu, neka Dačić to dokumentuje - kaže Nicović.

Na Dačićevu opasku da Tadić kao bivši predsednik Srbije treba da se trese od zbog eventualnog hapšenja Miše Banane, lider SDS je odgovorio žestoko i optužio vođu socijalista da je "drugar člana Šarićevog klana". Posebno je to bilo brutalno kada su 2015. objavljeni snimci kako se Dačić i njegovi saradnici sastaju sa Mišom Bananom. Jedan od njih bio je i Vanja Vukić koji kaže za Kurir da je Boris Tadić marginalan lik i da ga baš briga šta priča.

- Tadić je bivši i stvarno me ne interesuje šta on ima da kaže. Ne mogu da komentarišem marginalce poput njega - kratko je poručio Vukić, inače član Predsedništva SPS.

Srpskim institucijama još nije potvrđen identitet uhapšenog Srbina u Rio De Žaneiro.

Zoran Dragišić Svi da pevaju o vezama s Bananom

Profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić kaže da svi oni treba da objasne kontakte sa Radulovićem.

- Ko zna ko je od njih imao i kakve veze s Radulovićem. Dosta godina je prošlo, a svi oni bi trebalo da eventualne veze objasne - napominje on.

B. B. - I. K./Foto: Dragana Udovičić, Beta, Mladen Šurjanac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track