RASIM NEUNIŠTIVI! PRAVA VLADA GODINE NE BROJI Ministar Ljajić nasmejao sve u jutarnjem programu: Koliko sam godina na vlasti? Sramota me da kažem! (VIDEO)
Foto: Printscreen/TV Prva

Ministar se našalio na svoj račun

RASIM NEUNIŠTIVI! PRAVA VLADA GODINE NE BROJI Ministar Ljajić nasmejao sve u jutarnjem programu: Koliko sam godina na vlasti? Sramota me da kažem! (VIDEO)

Politika -

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izračunao je da je aktuelna vlada čak 9. po redu u kojoj drži resor, a govoreći o svojoj političkoj karijeri pokazao je i da ume da se našali na svoj račun.

foto: Printscreen/TV Prva

Naime, Ljajić je, upitan koju ocenu sebi daje za rad u prethodnih godinu dana, šaljivo odgovorio: "Nisam toliko poludeo da sam sebe ocenjujem".

"Naravno da uvek može više, bolje. Postoje stvari koje planiramo da uradimo, a nismo uradili, pokušavamo da ispravimo ono što je bilo loše, a da unapredimo ono što je dobro", rekao je Ljajić u jutarnjem programu TV Prva.

Kada je ga je voditeljka Nataša Miljković potom upitala da li broji godine kao član Vlade Srbije, rekao je kroz osmeh da broji i da ga je "pomalo sramota".

foto: Printscreen/TV Prva

"Ovo je deveta vlada, a godine ne brojim. To je jedna od glavnih kritika koju mi upućuju da sam dugo u vladi. Nadam se da neću još dugo biti. Važno je da li sam nešto radio i kako sam radio, a ne koliko sam godina bio član Vlade. Možete biti dve godine i da napravite rezultat, a možete biti 22 godine i da ne napravite rezultat", pojasnio je Ljajić i istakao da je "u svim resorima u kojima je radio ostavio neki rezultat".

Podsetimo, Ljajić je politiku zvanično ušao 1990. godine kada je izabran za sekretara Stranke demokratske akcije Sandžaka. Od 1994. godine predsednik je Koalicije Sandžak koja je 2000. godine preimenovana u Sandžačku demokratsku partiju. U decembru 2009. godine osnovao je Socijaldemokratsku partiju Srbije čiji je predsednik.

Posle petooktobarskih promena izabran je za ministra za nacionalne i etničke zajednice u Vladi SRJ, a obavljao je i dužnost potpredsednka Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu. Marta 2003. izabran je za ministra za ljudska i manjinska prava u Savetu ministara SCG. Od 2003. do 2006. obavljao je dužnost kopredsednika Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju sa arapskim zemljama. Od jula 2004. predsednik je Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim sudom, a od jula 2006. koordinator za sprovođenje Akcionog plana za završetak saradnje sa Tribunalom.

foto: Printscreen/TV Prva

Zbog neuspeha u potrazi za Ratkom Mladićem dao je ostavku na tu poziciju na kraju 2009. godine. Od 2008. do 2012. godine obavljao je funkciju ministra za rad i socijalna pitanja. Na izborima 2012. njegova stranka je nastupala na listi Demokratske stranke, ali je prilikom formiranja Vlade podržao koaliciju SNS-SPS-URS i postao potpredsednik Vlade i ministar unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija. Na izborima 2014. i 2016. godine SDPS je nastupio u koaliciji sa SNS.

foto: Zorana Jevtić

Aprila 2014. godine izabran je za potpredsednika Vlade i ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije. Na toj funkciji je ostao i nakon izbora održanih u aprilu 2016, a iste funkcije zadržao je i u novoj Vladi Srbije na čijem čelu je, od 29. juna 2017, Ana Brnabić.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Prva TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track