BRNABIĆEVA SA ODLAZEĆIM AMBASADOROM DITMANOM: Ostvaren istorijski napredak u odnosima Srbije i Nemačke
Foto: Beta/Slobodan Miljević

Sastanak u Vladi Srbije

BRNABIĆEVA SA ODLAZEĆIM AMBASADOROM DITMANOM: Ostvaren istorijski napredak u odnosima Srbije i Nemačke

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Nemačke Aksela Ditmana, sa kojim je ocenila da dve zemlje beleže istorijski napredak u međusobnim odnosima.

foto: Beta/Slobodan Miljević

Navodeći da je Nemačka među vodećim privrednim i spoljnotrgovinskim partnerima i jedan od najznačajnijih investitora i najveći bilateralni donator Srbije, premijerka je tokom sastanka u Beogradu zahvalila ambasadoru na ličnom doprinosu unapređenju saradnje i razvoju odnosa dve zemlje.Ona je dodala da se pomoć Nemačke ogleda i u snažnoj podršci evrointegracijama Srbije, kao i regionalnoj stabilnosti i saradnji, naročito kroz "Berlinski proces", saopšteno je iz Vlade Srbije.

Navodeći da će Nemačka i dalje biti pouzdan partner Srbiji na putu ka EU, ambasador je ocenio da su projekti koje dve države zajedno realizuju od velikog značaja za srpsku ekonomiju i reforme.

foto: Beta/Slobodan Miljević

Ditman je ocenio i da je poboljšanje poslovne klime u Srbiji omogućilo dolazak stranih kompanija i kazao da u budućnosti očekuje i povećanje broja nemačkih investicija na srpskom tržištu. On je zahvalio premijerki i Vladi Srbije na podršci i ukazanom poverenju tokom mandata u Srbiji.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Slobodan Miljević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track