DIPLOMATSKI RAT DO ISTREBLJENJA Pacoli: Dačić je odvratan! Dačić: Pacoli je lažov!
Foto: AP, Beta

Žestoko

DIPLOMATSKI RAT DO ISTREBLJENJA Pacoli: Dačić je odvratan! Dačić: Pacoli je lažov!

Politika -

Čim je šef srpske diplomatije Ivica Dačić zamahao novim papirom o povlačenju priznanja nezavisnog Kosova, prvi čovek prištinske diplomatije Bedžet Pacoli uhvatio se za stomak i priznao da su mu Dačićevi potezi - odvratni! Šef srpske diplomatije mu uzvraća da je običan lažov.

- Može Pacoli da priča šta hoće, ali on je jedan lažov. Ja imam papire, a šta on ima? Žao mi je što mu stvaramo mučninu, ali mi nastavljamo da radimo na povlačenju priznanja takozvane države Kosovo - kaže Dačić za naš list. Pacoli je prethodno rekao da su "falsifikat i izmišljotina" Dačićevi navodi da je Papua Nova Gvineja povukla odluku o priznanju.

foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije, Profimedia

- Klevete Dačića se smatraju odvratnim, posebno nakon slučaja Liberije, Gvineje Bisao, Gane. Dačić je odlučio da ponovo nastavi sa izmišljotinama i falsifikatima u odnosu na Kosovo. Posle prethodnih falsifikata koji su mu se vratili kao bumerang, on je predstavio dokument koji je pripremljen ko zna gde o navodnom povlačenju priznanja - poručio je Pacoli na Fejsbuku.

Zanimljivo je da je Pacoli izbegao da ovu poruku objavi na Tviteru, gde to obično čini, a razlog je možda nedavna prozivka Dačića da, za razliku od njega, on ne tvituje, već pokazuje zvanične dokumente. Pacoli ni ovog puta nije javnosti ponudio papir kojim opovrgava tvrdnje ministra spoljnih poslova Srbije. I. K./ Foto: AP, Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track