NARODNA STRANKA OŠTRO O REALIZACIJI PRUGE BEOGRAD-BUDIMPEŠTA Jovanović: Zorana Mihajlović da podnese ostavku
Foto: Dragana Udovičić/Zorana Jevtić

Kritika ugovora o kreditu od 943 miliona evra

NARODNA STRANKA OŠTRO O REALIZACIJI PRUGE BEOGRAD-BUDIMPEŠTA Jovanović: Zorana Mihajlović da podnese ostavku

Politika -

Narodna stranka Vuka Jeremića zatražila je danas ostavku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović zbog, kako su naveli, pogrešne realizacije pruge Beograd-Budimpešta, rekao je potpredsednik te stranke Nikola Jovanović.

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Jovanović je, kako se navodi u saopštenju, kritikovao ugovor o kreditu od 943 miliona evra za "samo 108 kilometara pruge između Novog Sada i Subotice", te postavio nekoliko pitanja Mihajlovićevoj. Upitao je da li je urađena opravdanost takve "besnaslovne" investicije, da li je raspisan tender za izvođenje radova, kao i da li ima smisla da se na jednoj deonici projektuje pruga za brzine od 200 kilometara na sat, kada je, kako kaže, u ostatku zemlje prosečna brzina vozova 40 kilometara na sat.

foto: Zorana Jevtić

Naveo je i da je Mihajlović već nanela ogromnu štetu Srbiji time što je 2016. godine pokrenula ukidanje 800 kilometara pruga od kojih zavisi kvalitet života građana, dok je u Beogradu, prema njegovim navodima, ukinula železnicu u užem gradskom jezgru, što je u Evropi još jedino Tirana uradila.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track