KAKO SU POLITIČARI ZARADILI PRVE PARE Zorana Mihajlović: U zlatari sam zaradila prvih 300 maraka!
Foto: Privatna Arhiva

Moje prve pare

KAKO SU POLITIČARI ZARADILI PRVE PARE Zorana Mihajlović: U zlatari sam zaradila prvih 300 maraka!

Politika -

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović iza sebe ima čak 25 godina radnog staža, a prvu platu je, kako kaže, zaradila dok je kao student prve godine Ekonomskog fakulteta radila u jednoj beogradskog zlatari.

- Bilo je to 1988, vreme nemaštine. Sećam se da se moja mama veoma plašila što radim u zlatari jer je tada rat bio na vidiku, a kriminal cvetao. U to vreme počeli su i da obijaju zlatare i nije bilo naivno. Tu sam dobila prvu platu, mislim da je bila oko 300 maraka. Lepa je to bila zarada i sećam se da sam je potrošila na poklon mami, da se manje brine za mene - rekla je Mihajlovićeva za Kurir.

Odmah posle fakulteta, zaposlila se kao profesorka u Prvoj ekonomskoj školi, a karijeru je zatim nastavila da gradi u firmi "Premijer keramika", gde je vodila finansije. Bila je i u predstavništvu "Loreala", a zatim se zaposlila u "Elektroistoku", današnjoj "Elektromreži Srbije". Tu je dočekala bombardovanje i 5. oktobar, a posle prešla u Vladu Srbije kao savetnica potpredsednika Miroljuba Labusa.

Kad sam imala četiri godine, tata mi je plaćao da očistim ribu

Ipak, kako kaže, i sada su joj najdraže prve pare koje zaradila sa samo četiri godine.

- Moj tata Zoran odmalena nas je učio da je riba zdrava i da treba da je jedemo. Pošto je on uvek čistio ribu, davao mi je po 10 dinara za svaku kost koju pronađem posle njegovog čišćenja. Ne sećam se koliko sam para tako zaradila, ali čim pronađem i najmanju koščicu, dobijem parice i odmah trčim u prodavnicu da kupim čokoladicu - s nostalgijom se priseća ministarka.

(Kurir/Sanja Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track