Tri ministarstva za URS u novoj vladi

Tri ministarstva za URS u novoj vladi

Politika -
Mlađan Dinkić je izjavio je da će Ujedinjeni regioni Srbije u novoj vladi voditi tri sektora - evropske integracije, finansije i privredu i regionalni razvoj i lokalnu samoupravu

BEOGRAD - Lider URS Mlađan Dinkić izjavio je danas da će Ujedinjeni regioni Srbije u novoj vladi voditi tri sektora - evropske integracije, finansije i privredu i regionalni razvoj i lokalnu samoupravu.

Dinkić je na sednici Uprave URS gde bi trebalo da dobiju saglasnost za ulazak u novu vladu od članova tog tela, rekao da očekuje da vlada treba da bude formirana najkasnije do 25. jula i da će ona biti mala, odnosno da će je činiti najverovatnije 17 članova i 15 resora.

"Od toga, tri resora dobiće Ujedinjeni regioni Srbije" rekao je Dinkić.

On je dodao da na početku nije razmišljao da pristane na saradnju sa SNS, ali da ga je na razmišljanje o takvoj saradnji uputila i misao Borisa Tadića, koji je rekao da nikada ne bi sarađivao sa SPS da se u politici vodio emocijama a ne razumom.

"I mene je to ponukalo na razmišljanje o saradnji sa naprednjacima", kazao je Dinkić.

Kada su u pitanju evropske integracije, Dinkić je rekao da je nakon posete Briselu upoznat sa razočaranošću evropskih partnera i ozbiljnim zamerkama na rad Tadića i ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića.

Većina tih zamerki tiče se politike prema Kosovu, kazao je Dinkić dodajući da će nova vlada morati da sprovede sve što je Tadić obećao u dijalogu.

URS ovlastio Dinkića da potpiše sporazum o vladi

Uprava Ujedinjenih regiona Srbije (URS) ovlastila je danas predsednika tog političkog saveza Mlađana Dinkića da sa socijalistima i naprednjacima potpiše koalicioni sporazum o formiranju vlade.

"Uprava URS-a ovlastila je predsednika Mlađana Dinkića da u ime Ujedinjenih regiona Srbije potpiše koalicioni sporazum o formiranju Vlade Republike Srbije", kaže se u saopštenju posle sednice tog tela u Beogradu. Koalicioni sporazum Srpske napredne stranke, koalicije oko Socijalističke partije Srbije i URS-a trebalo bi da bude potpisan u utorak, 10. jula.

Dinkić je ranije danas rekao da će nova vlada imati 15 ministarstava i 17 članova, a da će URS imati tri resora - finansije i privredu, regionalni razvoj i lokalnu samoupravu i evropske integracije. Lider URS-a je istakao da nova vlada neće zamrzavati penzije i plate u javnom sektoru, ali da predstoji borba za njihovu redovnu isplatu zbog lošeg stanja državnih finansija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track