POSLANICI VANREDNO U KLUPAMA: Narodna skupština u utorak o izboru sudija
Foto: Fonet

Na zahtev 154 parlamentarca

POSLANICI VANREDNO U KLUPAMA: Narodna skupština u utorak o izboru sudija

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je na zahtev 154 poslanika vanrednu sednicu parlamenta za utorak, 17. jul, na čijem su dnevnom redu, između ostalog, predlozi odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koje je podneo Visoki savet sudstva.

foto: Dragana Udovičić

Na dnevnom redu su i predlozi zakona koje je podnela Vlada Srbije o ljudskim ćelijama i tkivima, o presađivanju ljudskih organa, o izmenama i dopunama Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama i o potvrđivanju Dodatnog protokola između Srbije i Međunarodne agencije za atomsku energiju uz Sporazum izmedju SFRJ i Međunarodne agencije za atomsku energiju o primeni garantija u vezi sa Ugovorom o neširenju nuklearnog oružja.

foto: Shuttertosck

Poslanici će razmatrati i Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu i Predlog odluke o izboru članova Komisije za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija, koje je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

foto: Printscreen

Pred parlamentom će se naći i Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podnela predsednica parlamenta Maja Gojković i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koji je podnela poslanička grupa Srpske napredne stranke.

Sednica će početi u 10 časova.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track