DVERI POZIVAJU ALBANCE S JUGA SRBIJE: Da radite u službi građana i države od koje primate platu
Foto: Zorana Jevtić

poruka političkim liderima

DVERI POZIVAJU ALBANCE S JUGA SRBIJE: Da radite u službi građana i države od koje primate platu

Politika -

BEOGRAD - Srpski pokret Dveri pozvao je danas političke lidera Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe da deluju u službi "gradjana i države čiji su državljani i od koje primaju platu a ne samozvane Vlade Kosova i njenih zapadnih mentora".

Reagujući na deklaraciju albanskih partija sa juga Srbije koje su zatražile da Albanci sa tog prostora dobiju isti status kao Srbi na severu Kosova i Metohije, Dveri su u saopštenju ocenile da su uslovi u kojima žive Srbi na Kosovu i Metohiji "daleko od onih koje bi neko trebalo da poželi i svom najvećem neprijatelju a kamoli pripadnicima sopstvenog naroda".

"Da li politički lideri Albanaca sa juga Srbije žele svom narodu da poput Srba na Kosovu i Metohiji, žive u konstantnom strahu od napada na njihovu decu? Da li možda priželjkuju da prežive nešto slično onome što su Srbi na Kosovu i Metohiji preživeli 17. marta 2018. godine? Koja prava uživaju Srbi na Kosovu i Metohiji, a nemaju ih gradjani albanske nacionalnosti u Srbiji", upitale su Dveri.

Navodeći da se zalažu da svi građani Srbije, nezavisno od nacionalne, verske, političke i bilo koje druge pripadnosti, moraju imati apsolutno jednaka prava, Dveri su ocenile da se problemi poput nepravde i teškog života u Srbiji neće rešavati "podgrevanjem nacionalne netrpeljivosti i izmišljanjem nekih novih problema koji ne postoje".

"Albanski narod, kao i svi drugi narodi koji žive u Srbiji, su naše komšije koje poštujemo i na koje računamo da zajedničku državu podignemo iz pepela, jednog dana, kada se oslobodimo ove okupatorske vlasti i dobijemo priliku da izgradimo državu na koju ćemo svi biti ponosni", stoji u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja