ŠEŠELJU CRKVA PRETI IZBACIVANJEM, A ON ZA KURIR OTKRIVA: Imam još vladika na tapeti, progovoriću, neću napustiti megdan bez borbe!
Foto: Nebojša Mandić, Marina Lopičić

pretnja za pretnjom

ŠEŠELJU CRKVA PRETI IZBACIVANJEM, A ON ZA KURIR OTKRIVA: Imam još vladika na tapeti, progovoriću, neću napustiti megdan bez borbe!

Politika -

Beogradska štampa prenela je da bi lider SRS mogao da završi na crkvenom sudu i da bude izopšten iz SPC, a on kaže da ga ta informacija ne uzbuđuje.

Budući da je nastavio da u javnosti iznosi priču da je vladika mileševski Atanasije Rakita prekršio monaški zavet, te da ima ženu i dvoje dece, lider SRS-a najverovatnije će uskoro biti saslušan u svojstvu svedoka pred crkvenim sudom i Sinodom SPC, a ukoliko se utvrdi da priča koja je uznemirila javnost nije tačna, on će biti isključen iz crkvene zajednice, tvrde mediji.

Vojislav Šešelj reagovao je na ovu informaciju, rekavši za Kurir.rs da ga ova informacija "ne uzbuđuje".

- To je apsolutna glupost, informacija je anonimna, ne bi me čudilo i da je plaćena. Ja sam izrekao apsolutnu istinu, i spreman sam da je ponovim na bilo kom mestu. Ja sam pre 37 godina zbog govorenja istine izbačen spektakularno iz Komunističke partije, zamislite koliko bi bilo užasno da mi se sada to dogodi u SPC, samo zato što govorim istinu - kaže Vojislav Šešelj za Kurir.rs.

- Imam ja još njih na tapeti (vladika- prim.autora), ja sam to do sada govorio samo među prijateljima, ali bolje da ne počnem da otkrivam javno. Neću napustiti megdan bez borbe - završava on.

Šešelj je svoja saznanja o episkopu Atanasiju izneo komentarišući Atanasijev sukob sa umirovljenim vladikom Filaretom, njegovim prethodnikom na tronu Eparhije mileševske.

- Vladika Atanasije je došao u manastir Dubnica u veoma alkoholisanom stanju. Tako pijan, gotovo sa vrata napao je vladiku Filareta da je ukrao eparhijske pare i da zbog toga mora da ide iz eparhije. Inače, Atanasije Rakita ima ženu i dvoje dece, što je protivno svim crkvenim propisima – rekao je Šešelj.

Kurir.rs/Alo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja