Najnovije vesti

U SKUPŠTINI PAUZA U RASPRAVI O PRESAĐIVANJU ORGANA: Naprednjaci hvale zakone, radikali oštro protiv
Foto: Fonet

Radno u Parlamentu

U SKUPŠTINI PAUZA U RASPRAVI O PRESAĐIVANJU ORGANA: Naprednjaci hvale zakone, radikali oštro protiv

Politika

U Skupštini Srbije određena je dvosatna pauza u današnjoj raspravi po amandmanima na predloge zakona o ljudskim ćelijima i tkivima i o presađivanju ljudskih organa.

 

foto: Dragana Udovičić

 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozdravila je na početku ministarku spoljnih poslova Surinama Ildiz Polak-Beil i delegaciju Surinama, koji prisustvuju sednici.

 

 

Poslanici vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) danas su obrazlažući svoje amandmane hvalili dosadašnje uspehe vlasti u oblasti zdravstva i zakone o kojima skupština raspravlja, navodeći da je uveden nadzor, jasno podeljeni poslovi i pojednostavljen način darivanja organa.

 

Poslanica SNS Ljiljana Malušić ocenila je da se Ministarstvo zdravlja postavilo odgovorno i predvidelo nadzor nad sprovodjenjem procedura kada je reč o zakonu o ljudskim ćelijama i tkivima. Ona je dodala da je amandman podnela da bi se od viška u budžetu napravilo više institucija gde bi mogle da se rade transplantacije.

 

foto: Printscreen

 

Poslanik SNS Goran Kovačević rekao je da ovi zakoni podstiču sveukupni razvoj Srbije, a posebno zdravstvene zaštite.

 

Ukupno je podneto nešto manje od 800 amandmana, od čega je SNS podnela oko 360, a druga po broju podnetih amandmana je Srpska radikalna stranka (SRS). Rasprava po amandmanima vođena je i juče.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...