UGLJANIN NASTAVLJA DA PROVOCIRA SRBIJU: Pismo žaljenja Pacoliju zbog "velikosrpskog nacionalističkog režima"
Foto: Aleksandar Jovanović

provokacija

UGLJANIN NASTAVLJA DA PROVOCIRA SRBIJU: Pismo žaljenja Pacoliju zbog "velikosrpskog nacionalističkog režima"

Politika -

NOVI PAZAR - Sa velikim žaljenjem primili smo informaciju da je aktuelni srpski nacionalistički režim iz Beograda sprečio Vaš dolazak i onemogućio da građani Sandžaka čuju i drugu stranu u vezi sa procesom normalizacije odnosa Kosova i Srbije. Nespremnost aktuelnog srpskog režima da svim građanima omoguće da čuju i drugačije mišljenje najbolje odslikava karakter tog režima - stoji u pismu koje je Sulejman Ugljanin, predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća danas uputio tzv. ministru spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžetu Pacoliju.

Uz naglasak da je pismo upućeno "ministru vanjskih poslova Republike Kosovo gospodinu Bedžetu Pacoliju" Ugljanin u pismu "poštovanom ministru izražava zahvalnost na spremnosti da poseti Sandžak 21. i 22. jula i pored svih prepreka od strane velikosprskog nacionalističkog režima".

- Gospodine ministre, nemoj da vas uznemire prijetnje koje je srpska premijerka Ana Brnabić uputila bošnjačkom narodu povodom našeg poziva da vi posetite Sandžak. Nadamo se da će se procesu evropskih i evroatlantskih integracija na političkoj sceni Srbije pojaviti normalna, tolerantna i demokratski orjentisana politička opcija sposobna za rešenje statusa bošnjačkog naroda i statusa Sandžaka što je osnovni preduslov za opstanak Bošnjaka na ovim prostorima - stoji u pismu Ugljanina Pacoliju.

(Kurir.rs/Z. Š. Foto: Aleksandar Jovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track