POČAST SRPSKOM VELIKANU: Ambasada SAD objavila spot o Mihajlu Pupinu

srbija darovala svet

POČAST SRPSKOM VELIKANU: Ambasada SAD objavila spot o Mihajlu Pupinu

Politika -

Učinio je mnogo za čovečanstvo i za svoju zemlju. Bio je počasni konzul Srbije zahvaljujući kome je američki predsednik Vudro Vilson prvi put u istoriji postavio zastavu Srbije iznad Bele kuće, u čast junaštvu vašeg naroda

BEOGRAD - Američka ambasada u Beogradu na specifičan način odala je počast srpskom naučniku Mihajlu Pupinu.

"Zahvaljujuci jednom od vas pre 100 godina zastava Srbije vijorila se iznad Bele kuće kao i na svim zgradama i javnim institucijama u glavom gradu SAD", objavila je na svom Tviteru ambasada SAD u Beogradu.

Ispod tog posta objavljen je i jednominutni video spot o Mihajlu Pupinu, koji se opisuje kao predsednik američke akademije nauka, dobitnik Pulicerove nagrade i počasni doktor 18 američkih univerziteta.

foto: Profimedia

"Ali nikada nije zaboravio odakle je došao. Učinio je mnogo za čovečanstvo i za svoju zemlju. Bio je počasni konzul Srbije zahvaljujući kome je američki predsednik Vudro Vilson prvi put u istoriji postavio zastavu Srbije iznad Bele kuće, u čast junaštvu vašeg naroda.

Vi ste zemlja koja je svetu podarila Mihajla Pupina, zemlja ljudi i njihovih velikih dostignuća", navodi se u video spotu.

Predsednica vlade Ana Brnabić boraviće u poseti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) od 23. do 26. jula, gde će u Vašingtonu biti domaćin svečanosti u Kongresu SAD, koja će biti održana povodom obeležavanja jubileja 100.godišnjice podizanja srpske zastave ispred Bele kuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track