PREDSEDNIK SRBIJE SE SASTAO SA FIŠER-KAM: Vučić razgovarao s izraelskom ambasadorkom o poseti predsednika Rivlina
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

stiže u beograd

PREDSEDNIK SRBIJE SE SASTAO SA FIŠER-KAM: Vučić razgovarao s izraelskom ambasadorkom o poseti predsednika Rivlina

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorkom Izraela Alonom Fišer Kam o predstojećoj poseti predsednika Izraela Ruvena Rivlina Srbiji, saopštio je Vučićev kabinet.

Ambasadorka Fišer Kam je najavila želju predsednika Rivlina da tokom posete pokaže koliko je Srbija važna Izraelu.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ona je prenela zahvalnost za usvajanje Zakona o restituciji imovine žrtava Holokausta bez živih naslednika, kao i za počast koja će biti odata Teodoru Herclu, otvaranjem ulice sa njegovim imenom u Zemunu.

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog predstojeće prve posete jednog izraelskog predsednika Srbiji i dodao da će to biti prilika za unapređenje političkog dijaloga, ekonomske saradnje i kulturne veze Srbije i Izraela, navodi se u saopštenju.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dvoje sagovornika su zaključili da bi formiranje Mešovite komisije za saradnju Srbije i Izraela bilo od najvećeg značaja za razvoj odnosa dveju zemalja, dodaje se u saopštenju Vučićevog kabineta.

Izraelski mediji javili su nedavno da će Rivlin ove nedelje posetiti Hrvatsku i Srbiju.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Izraela bi trebalo da u četvrtak stigne u Beograd gde su, kako navode izraelski mediji, predviđeni sastanci s Vučićem i predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Rivlin će se prethodno u Hrvatskoj sastati s predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović i s premijerom Andrejom Plenkovićem, i posetiće Jasenovac.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track