Najnovije vesti

SASTANAK SA VUČIĆEM: Predsednik Izraela danas u Beogradu
Foto: EPA/Javier Lizon

prva poseta

SASTANAK SA VUČIĆEM: Predsednik Izraela danas u Beogradu

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, koji će boraviti u zvaničnoj poseti Srbiji, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

To će biti prva poseta jednog izraelskog predsednika našoj zemlji.

Tokom posete Rivlina Srbiji biće održana i ceremonija imenovanja ulice po Teodoru Herclu, čiji su roditelji rođeni i živeli u Zemunu u vreme kada je taj deo Beograda pripadao Habzburškoj monarhiji.

Vučić je uoči dolaska Rivlina razgovarao sa izraelskom ambasadorkom Alonom Fišer Kam, istakavši da će predstojeći susret biti prilika da se unapredi politički dijalog, ekonomska saradnja i kulturne veze Srbije i Izraela.

Time bi se osnažili i međusobno razumevanje i poverenje.

Ambasadorka Fišer Kam je najavila želju predsednika Rivlina da tokom posete pokaže koliko je Srbija važna Izraelu.

Ona je prenela i zahvalnost za usvajanje Zakona o restituciji imovine žrtava Holokausta bez živih naslednika, kao i za počast koja će biti odata Herclu.

U intervjuu za Tanjug Fišer Kam izrazila je uverenje da će izraelski predsednik iskoristiti predstojeću posetu da izrazi nadu za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo, koje će zadovoljiti sve.

"Nadam se da će ova poseta biti samo početak i da će sledećeg meseca uslediti još poseta u kojima ćemo zasigurno videti potpisivanje nekih sporazuma", poručila je ambasadorka.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/Javier Lizon)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...