SIMIĆ: Pojačati prisustvo policije u opštinama na jugu KiM
Foto: Printscreen

sednica

SIMIĆ: Pojačati prisustvo policije u opštinama na jugu KiM

Politika -

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik odbora za prava, interese zajednica i povratak Igor Simić pozvao je na današnjoj sednici tog tela kosovskog ministra unutrašnjih poslova da pojača prisustvo policije u opštinama na jugu Kosova i Metohije gde su, kaže, učestale krađe stoke i poljoprivrednih mašina kao i napadi na Srbe, pre svega povratnike.

Simić smatra i da se mora povećati broj srpskih pripadnika KPS u srpskim povratničkim mestima, te da je neophodno da KPS prestane da diskriminiše Srbe na KiM koji koriste srpske pasoše.

Ministar je poručio da će učiniti sve što je u njegovoj moći, ali je rekao i da krađe često nisu etnički motivisane, te da se dešavaju svuda, a kad je reč o pasošima obećao je da će proveriti o čemu se radi.

Simić je, međutim, uzvratio da je činjenica da su krađe etnički motivisane, jer se, kako je naveo, u mešovitim sredinama poput Novog Brda dešavaju isključivo Srbima.

Poslanik Zoran Mojsilović pitao je dokle se stiglo sa istragom o brutalnom hapšenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i prebijanju legitimnih srpskih građana 26. marta ove godine, a ministar odgovorio da istragu vodi policijski inspektorat Kosova i da policijske snage postupaju po naređenju, ali i da će se svako prekoračenje ovlašćenja koje se dokaže sankcionisati.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja