ANA BRNABIĆ O TVITU VJERICE RADETE: To nisu vrednosti Vlade ni društva
Foto: Reuters

neprimereno

ANA BRNABIĆ O TVITU VJERICE RADETE: To nisu vrednosti Vlade ni društva

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić osudila je neprimeren tvit Vjerice Radete povodom smrti predsednice Udruženja "Majke Srebrenice", rekavši da to nisu vrednosti koje naše društvo deli niti vrednosti Vlade na čijem je čelu.

"Srbija je zemlja primer zajedničkog života svih građana i svih pripadnica nacionalnih manjina i na to smo ponosni. U Srbiji živi više od 26 etničkih i nacionalnih manjina, više priznatih manjinskih grupa nego u bilo kojoj drugoj zemlji u Evropi. Širom Srbije više od 10 različitih jezika je u službenoj upotrebi", podsetila je u izjavi za "Blic" premijerka.

Ona je dodala da u svakom društvu postoje radikalni pojedinci na svim stranama, ali da podaci koje je navela govore koliko je srpsko društvo otvoreno i pored svega što se dešavalo u bliskoj prošlosti.

foto: Zorana Jevtić

"Uvek sam i uvek ću osuđivati govor mržnje. To nisu vrednosti koje naše društvo deli niti vrednosti ove Vlade", rekla je ona.

Upitana kakav je njen stav o smeni Radete sa mesta potpredsednice Skupštine, Brnabić kaže da poštuje institucuje i da ne može ni na koji način da se meša u rad i odluke Skupštine.

Narodna poslanica i funkcionerka SRS-a Vjerica Radeta neprimereno je reagovala na Tviteru na vest o smrti predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedovic, koja je u Potocarima izgubila muža i dva sina.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track