ZABILI NAM NOŽ U LEĐA! Crnogorski pukovnik SLAVIO OLUJU ispod ustaške zastave!
Foto: Printscreen, Beta

još jednom su nas izdala braća

ZABILI NAM NOŽ U LEĐA! Crnogorski pukovnik SLAVIO OLUJU ispod ustaške zastave!

Politika -

Oficir Vojske Crne Gore, pukovnik Ivan Mašulović učestvovao je na sramnoj proslavi godišnjice najvećeg etničkog čišćenja u Evropi nakon Drugog svetskog rata - „Oluje“ u Kninu, a da skandal bude veći, on je ceremoniju pratio dok se iznad njega vijorila ustaška zastava s pozdravom „Za dom spremni“! Snimak hrvatske televizije na kojem se vidi crnogorski oficir izazvao je revolt i bes i u Crnoj Gori i u Srbiji.

- Ne znam kako su Crna Gora i njena vojska pronašle povod za slavlje u zločinu poznatom kao „Oluja“, ali znam da u proslavi etničkog čišćenja i masakra Srba i ne može biti drugačijih zastava - kaže za Kurir ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je to uvreda za sve Srbe.

foto: Dragana Udovičić

- To je skandalozno ponašanje crnogorske države i vojske. Oficir Vojske Crne Gore da učestvuje u proslavi proterivanja srpskog naroda je velika sramota. To je i uvreda za čitav srpski narod - kaže Linta.

Lider opozicionog Demokratskog fronta Nebojša Medojević ne krije da se kao Crnogorac postideo.

- Oficir Vojske CG na proslavi ratnih zločina protiv srpskog naroda u akciji „Oluja“. Kao etnički Crnogorac i borac za suverenu Crnu Goru od 1989. godine, danas osećam stid zbog izdajničkog postupanja marionetske vlade Crne Gore - izjavio je on.

Poslanik DF Slaven Radunović ocenjuje da su vlasti u Crnoj Gori ovim potezom još jednom pokazale da su dotakle „moralno dno“.

- Ovo nije Crna Gora, ovo je otelotvorenje Sekulinog, Pavelićevog i Musolinijevog NDCG. Crna Gora koja se gradi na antisrpstvu i koja slavi progon 250.000 srpskih civila ne služi svojim državljanima na čast, nego za bruku - poručio je Radunović.

foto: Darko Vojinovic

Njegov partijski kolega Jovan Vučurović se zapitao „da li se ovo šalje neka poruka Srbima iz Crne Gore kada se predstavnik ove vlasti nalazi rame uz rame s Gotovinom, Markačem i drugim zlikovcima“.

Ko je Crnogorac u uniformi

OBAVEŠTAJAC U AMBASADI

Crnogorski oficir koji je prisustvovao proslavi „Oluje“ je pukovnik Ivan Mašulović (46) iz Nikšića i na funkciji je vojnog atašea u Hrvatskoj. Na tu poziciju je imenovan 3. oktobra 2017. Prema pisanju crnogorskih medija, Mašulović važi za kadar Milana Roćena i jedan je od najodanijih kadrova vladajućeg DPS. Većinu karijere je proveo u policiji i u ANB. Bio je i šef Uprave kriminalističke policije. U Ministarstvu odbrane Crne Gore je bio pomoćnik ministra. Nakon toga postao je pukovnik Vojske Crne Gore, a potom je postavljen na dužnost načelnika Odeljenja za obaveštajno-izviđačke poslove.

foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Beta, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track