MIHAJLOVIĆ NA RIBANJU KOD VUČIĆA: Otkrivamo šta se krije iza hitnog tajnog sastanka ministarke sa predsednikom
Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade,MGSIS

Ministarka iznenada otkazala službeni put

MIHAJLOVIĆ NA RIBANJU KOD VUČIĆA: Otkrivamo šta se krije iza hitnog tajnog sastanka ministarke sa predsednikom

Politika -

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović morala je juče da naprasno otkaže službeni put i ode na vanredno zakazani sastanak s predsednikom Srbije i liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem, saznaje Kurir.

- Ministarka je u poslednjem času odustala od planiranih obilazaka radova na dve deonice puta, jer je hitno pozvana na sastanak kod Vučića. Prema njenom izrazu lica moglo se naslutiti da joj nije baš bilo milo što je umesto službenog puta morala na neprijatno suočavanje sa stranačkim šefom. Nema sumnje da je bilo i ribanja zbog njenog poslednjeg soliranja kao funkcionera SNS i sukoba s predsednikom IO stranke Darkom Glišićem - otkriva naš izvor iz Nemanjine 11.

Naš sagovornik kaže i da je od rane zore u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zavladala prava panika zbog promene jučerašnjih planova, pa su u javnost otišle i nespretno sročene informacije. Tako je medijima najpre rečeno da je događaj otkazan jer je ministarka "hitno pozvana na sastanak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zbog državničkih obaveza", a onda je usledilo novo objašnjenje, u kojem se negira hitan poziv šefa države i navodi da je obilazak radova odložen jer "zaposleni nisu završili sve detalje informacija" u vezi s tim delom puta. Podsetimo, Mihajlovićeva je trebalo da obiđe deonicu puta Obrenovac-Ub, a zatim i Lajkovac-Ljig.

foto: Zorana Jevtić

Glavni razlog za jučerašnje ribanje visoke funkcionerke SNS najverovatnije je situacija nastala posle Zoraninog komentara na tvit poslanice SRS Vjerice Radete. Ona se našla na udaru jednog od najmoćnijih ljudi iz SNS, koji je poručio da je prevršila svaku meru i da će o tome razgovarati na stranačkim organima. Glišić je provukao da iz stranke treba da odu svi koji su se okoristili o funkciju i tako stekli lično bogatstvo. Svima je bilo jasno da se to odnosilo na upravo na Zoranu Mihajlović. Ovako žestoki tretman članica Predsedništva SNS je "zaslužila" zbog toga što je rekla da ne veruje da će Radeta zbog monstruoznog tvita o Srebrenici biti smenjena sa mesta potpredsednice Skupštine Srbije.

Tajac

Ministarka i dalje ćuti

Zorana Mihajlović i juče je ćutala o hitnom sastanku sa stranačkim šefom, baš kao što je oćutala i na sve prozivke Glišića i još nekih naprednjaka koji su ustali protiv još jednog njenog soliranja.

Ekipa Kurira/ Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade,MGSIS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track