SRPSKA LISTA PORUČILA VESELJIJU: Gradićeš u srpskim opštinama samo preko nas mrtvih!
Foto: Fonet

odlučno ne

SRPSKA LISTA PORUČILA VESELJIJU: Gradićeš u srpskim opštinama samo preko nas mrtvih!

Politika -

BEOGRAD - Predstavnici Srpske liste poručili su danas predsedniku skupštine Kosova Kadriju Veseljiju da ne pokušava da gradi u srpskim opštinama, jer će u suprotnom njihov odgovor biti "žestok i odlučan".

Kako su naveli u saopštenju, Veselji može da gradi "kule i grаdove nа srpskoj zemlji sаmo preko njih mrtvih".

foto: EPA

"Mi preko Ibrа nismo dozvolili ni tenkovimа nа kojimа su se vozili Veseljijevi sаborci, pа nećemo ni njegovim bаgerimа", stoji u sapštenju.

a.

Predsednik Sprske liste Goran Rakić je naglasio da u nadležnosti srpskih opština niko ne sme da se usudi da dirne, jer, kaže, naš odgovor će biti žestok i odlučan.

"Umesto što ponovo pokušava da Srbe zastraši i da zanemari naše postojanje i neotuđiva prava, Veselji bi mogao da se posveti sprovođenju dogovora o Zajednici srpskih opština, koji, podsetiću ga, nama daje pun nadzor nad oblašću prostornog planiranja", saopštio je predsednik Srpske liste.

foto: Profimedia

Kako su preneli mediji, Kadri Veselji osmislio je plan "Nova Mitrovica", koji podrazumeva kompletno renoviranje stadiona "Adem Jašari", ali i da se u selima Suvi Do, Gušavce i Vinarce grade stambene zgrade u visokogradnji – od tri do sedam spratova.

Takodje, u ovoj oblasti očekuje se izgradnja škola, sportskih terena i medicinskih centara.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track