DAČIĆ: Tači je prvo oružjem rušio granice Srbije, a sad pozdravlja izjavu Merkelove da nema promena granica
Foto: Marina Lopičić

reakcija šefa diplomatije

DAČIĆ: Tači je prvo oružjem rušio granice Srbije, a sad pozdravlja izjavu Merkelove da nema promena granica

Politika -

Evo Hašim Tači pozdravlja izjavu Angela Merkel da nema promena granica na Zapadnom Balkanu, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Kakav licemer. Prvo je oružjem, nasiljem i zločinima rušio granice Srbije, a sada je za nemenjanje granica. Kojih granica? Kada je to postojala granica između Srbije i Kosova?", rekao je Dačić.

Jednostrano je, kako dodaje, proglasio takozvanu državu, proterao više od 200 hiljada Srba i sada nikom ništa.

"I ja sam za nepromenjivost granica nasilnim putem, ali od kada počinjemo da računamo da važi taj princip? Prvo ste razrušili granice Srbije, a sada ste se setili da nema više promene granica".

Ističući da Kosovo nije međunarodno priznata drzava, Dačić dodaje da "ne vredi Tačiju ni što poziva Angelu Merkel da izvrši pritisak na pet zemalja EU koje ih nisu priznale".

"Proces povlačenja priznanja će se nastaviti. Onaj ko je priznao Kosovo, nema pravo da priča o nepromenljivosti granica. Ne čudi me sto Tači ovo radi, čudi me samo što i Đilas, Jeremić, Obradović, Čeda Jovanović i ostali još ne poslaše znake zahvalnosti, jer zaključuju da je Merkelova protiv Vučićeve, a uz dužnu skromnost i moje, ideje. Pozivi na državni udar i mržnja prema Vučiću, ubrzano prelaze i na mržnju prema srpskim državnim interesima", zaključio je Dačić u izjavi za Tanjug.

Kosovski predsednik Kosova Hašim Tači napisao je danas na Tviteru da pozdravlja stav nemačke kancelarke Angele Merkel o nepromenjivosti granica na Zapadnom Balkanu.

"Pozdravljam izjavu kancelarke Merkel o tome da nema promena granica na Zapadnom Balkanu. Sve što treba da se uradi jeste da većina članica EU ubedi pet onih koje ne priznaju Kosovo, kao i Srbiju, da priznaju Kosovo u okviru ovih granica. Što pre se to desi, to će biti bolje za region", naveo je Tači na svom Tviter nalogu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track