VUČIĆ U KLINIČKOM CENTRU ZATRAŽIO FLAŠICU VODE, PA ZABRINUTO PORUČIO: Doktori, proverite da li imam šećer, samo vodu pijem! (KURIR TV)
Foto: Printscreen/Kurir TV

Šef države se osvežio, pa posvetio odgovorima na pitanja novinara

VUČIĆ U KLINIČKOM CENTRU ZATRAŽIO FLAŠICU VODE, PA ZABRINUTO PORUČIO: Doktori, proverite da li imam šećer, samo vodu pijem! (KURIR TV)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas priprеmnе radovе dogradnjе, rеkonstrukcijе i adaptacijе cеntralnog objеkta Kliničkog cеntra Srbije, nakon čega je usledilo obraćanje javnosti šefa države.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Neposredno pre nego što će preći na odgovore na pitanja prisutnih medijskih ekipa, predsednik Vučić je zatražio flašicu vode, a zatim i javno izrazio zabrinutost za svoje zdravstveno stanje.

foto: Printscreen/Kurir TV

"Vi, doktori, proverite da li imam problema sa šećerom ili nešto drugo, samo vodu pijem. A i nije neki problem", ipak je sa osmehom poručio šef države, te se posvetio novinarima koji su imali brojna pitanja.

foto: Printscreen/Kurir TV

Istorijat izgradnje Kliničkog centra

Prva odluka o izgradnji KCS doneta 1973. godine, da su radovi počeli 1976. godine, a da je zgrada Poliklinike otvorena 1987. godine. Milika Ašanin je rekao da će se projekat odvijati u dve faze, da će prva faza trajati 36 meseci i da će već u toj fazi biti dobijena značajna zdravstvemna infrastruktura dok će u drugoj fazi biti napravljena ozbiljna infrastruktura u okviru koje će biti dobijeno 1200 kreveta, od toga 200 za intenzivnu negu, 72 u dnevnoj bolnici.

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević rekao je da je početak projekta veliki dan za Srbiju i da posle 12 godina čekanja počinje obnova.

Podsetimo, predsednik Vučić je i u utorak, tokom obilaska Vojno-tehničkog instituta u Žarkovu, odgovarajući na pitanja novinara o Kosmetu i rečima Angele Merkel da je razgraničenje na Kosovu završeno, pokazao vidnu uznemirenost i od saradnika koji su stajali iza njega zatražio vodu.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track