LJAJIĆ JASAN: Ne možemo da budemo malo riba, a malo devojka! SDPS neće učestvovati u izborima za BNV
Foto: Dragana Udovičić

"Za nas glasaju i Srbi i Bošnjaci"

LJAJIĆ JASAN: Ne možemo da budemo malo riba, a malo devojka! SDPS neće učestvovati u izborima za BNV

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas da ta stranka neće učestvovati na izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV) koji su zakazani za 4. novembar, jer kako je objasnio, tu stranku ne podržavaju samo Bošnjaci, već i Srbi.

"Ne znam kakva će biti kampanja, mi kao stranka sigurno nećemo učestvovati na tim izborima, jer za nas glasaju i Srbi i Bošnjaci i ne možemo da budemo malo riba, malo devojka", kazao je Ljajić.

On je rekao da se nada da će učesnici na ovim izborima slati poruke koje nisu političke i koje "nemaju utemeljenje ni u zakonu i drugim propisima".

"Ljudi treba da znaju da je svaka politizacija nacionalnih saveta štetna i nije u skladu sa onim što zakon predvidja, a to su poslovi informisanja, kulture, obrazovanja, službene upotrebe jezika i ništa drugo i ništa više od toga", objasnio je Ljajić.

Tri uticajne bošnjačke stranke Sandžačka demokratska partija (SDP), Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Stranka pravde i pomirenja (SPP), najavile su juče da će učestvovati na izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track