Najnovije vesti

DAČIĆ I LAVROV U SOČIJU: Albancima je sve ovo malo, hteli bi da dođu do Niša!  Kod nas bi se to reklo, mada nije diplomatski, kad na vrbi rodi grožđe
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

zaostali u vremenu, ne shvataju da se svet promenio

DAČIĆ I LAVROV U SOČIJU: Albancima je sve ovo malo, hteli bi da dođu do Niša! Kod nas bi se to reklo, mada nije diplomatski, kad na vrbi rodi grožđe

Politika

SOČI - Albanci ne shvataju da su se situacija i svet promenili, ocenio je danas u Sočiju prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić povodom zahteva prištinskih vlasti u dijalogu.

On je, na konferenciji za štampu, posle susreta sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim, ocenio da su zahtevi Albanaca dokaz koliko nisu spremni na bilo kakav kompromis.

"Oni svi hoće projekat velike Albanije i njima je sve ovo malo, hteli bi da dođu do Niša. Oni bi da uzmu pola Crne Gore, pola Makedonije, i sever Grčke", upozorio je Dačić.

Navodeći da je u u Prištini pre nekoliko dana proslavljen rođendan Bila Klintona, primetio je da je to "jedino mesto na svetu gde se slavio, osim u njegovoj kući".

foto: Ministarstvo spoljnih poslova

To je, prema njegovim rečima, dokaz da Albanci "zaostali u vremenu". "Vreme se promenilo. To što oni misle - nema ništa od toga", poručio je Dačić, te dodao: "Kod nas bi se to reklo, mada nije diplomatski, 'kad na vrbi rodi grožđe'".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo spoljnih poslova)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...