PREMIJERKA SRBIJE U PARIZU: Ana Brnabić 4. septembra na konferenciji OECD
Foto: Dragana Udovičić

PANEL O BLOKČEJN TEHNOLOGIJI

PREMIJERKA SRBIJE U PARIZU: Ana Brnabić 4. septembra na konferenciji OECD

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće u jednodnevnoj poseti Parizu u utorak, 4. septembra, gde će učestvovati na konferenciji Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj.

Premijerka će govoriti na panelu o blokčejn tehnologiji, koja je centralna tema konferencije.

Blokčejn tehnologija je globalno prepoznata kao jedna od najznačajnijih novih tehnologija u svetu, a na panelu će učestvovati i premijeri Mauricijusa i Bermuda, Hoze Anhel Gurija i David Burt.

Brnabić će se tokom boravka u Parizu sastati s generalnim sekretarom OECD-a Hose Anhel Gurijom, a iako Srbija nije članica ove prestižne organizacije, ona će s Gurijom razgovarati o ekonomskim reformama, investicijama i razvojnim projektima u Srbiji.

Na marginama konferencije, predsednica Vlade sastaće se sa predsednikom Vlade Mauricijusa Pravindom Džagnetom, s kojim će razgovarati o unapređenju saradnje u svim oblastima.

Brnabić će posebno izraziti zahvalnost prijateljskoj državi koja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i ima dosledan stav u vezi sa ovim pitanjem.

Inače, Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj osnovana je 1961. godine sa ciljem da promoviše principe vladavine prava, demokratije i tržišne privrede, da su danas njeni glavni ciljevi obezbeđenje brzog tempa ekonomskog rasta i visokog nivoa zaposlenosti u zemljama članicama, kao i stimulisanje i koordinisanje pomoći članica OECD zemljama u razvoju.

Organizaciju danas čini 36 razvijenih zemalja članica, a sedište organizacije je u Parizu.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track